Komentara: 31
Pregleda: 5871

DS: Neopravdano povećanje cena usluga JKP

11.09.2015. u 13:23h
Izvor: GrO Demokratska stranka (DS)
Saopštenje Gradskog odbora Demokratske stranke Subotica prenosimo u celosti.
DS: Neopravdano povećanje cena usluga JKP

U situaciji kada je Srbija najsiromašnija država u Evropi, Subotica postaje grad penzionera (gotovo trećina stanovnika je starija od 65 godina) i pompezno se najavljuju otpuštanja u javnom sektoru, prosveti i zdravstvu, Gradski odbor Demokratske stranke smatra da su zahtevi JKP "Vodovod i kanalizacija", "Čistoća i zelenilo" i "Pogrebno" za povećanjem cena svojih usluga, neopravdani.

Umesto stvarne racionalizacije troškova, koju je gradonačelnik Jene Maglai na početku svog mandata najavljivao, kao i potrebe da javno-komunalna preduzeća posluju u skladu s platežnom moći svojih korisnika, gazi se po dostojanstvu građana otimajući im poslednji dinar iz džepa.

Nameće se pitanje plaćaju li građani zapravo ogromne upravljačke strukture javnih preduzeća jer, na primer, samo u JKP "Vodovod i kanalizacija" ima devet direktora.

Plaćaju li građani i nerad lokalne samouprave, recimo kada je u pitanju JKP «Pogrebno»? Naime, još uvek nije usklađena gradska Odluka o sahranjivanju sa Zakonom o komunalnim delatnostima, čime bi se ovom preduzeću konačno omogućilo da svoje usluge obavlja za sve korisnike na teritoriji Grada, a što bi ujedno rešilo i stabilnost poslovanja «Pogrebnog».

U situaciji kada se rukovodstvo JKP "Čistoća i zelenilo" hvali uštedama i pozitivnim poslovanjem, da li je zaista neophodno povećati cenu usluga ili je ovaj zahtev zapravo nastavak udomljavanja članova vladajuće koalicije?

Gradski odbor Demokratske stranke Subotica traži od gradonačelnika i Gradskog veća da odbiju zahteve za povećanjem cena usluga spomenutih preduzeća, jer ona za sada još uvek podnose krizu bolje od naših sugrađana.

// kraj saopštenja

Izvor: GrO Demokratska stranka (DS)
Postavljeno pre 8 godina i 7 meseci
Komentara: 31
Pregleda: 5871

Povezana vest

Povezane teme

poskupljenje vode

jkp pogrebno

jkp čistoća i zelenilo

javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija

poskupljenja

odnošenje smeća

cene komunalnih usluga

povećanje cena

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.