• Pregleda: 5285

DS: Neopravdano povećanje cena usluga JKP

Saopštenje Gradskog odbora Demokratske stranke Subotica prenosimo u celosti.
DS: Neopravdano povećanje cena usluga JKP

U situaciji kada je Srbija najsiromašnija država u Evropi, Subotica postaje grad penzionera (gotovo trećina stanovnika je starija od 65 godina) i pompezno se najavljuju otpuštanja u javnom sektoru, prosveti i zdravstvu, Gradski odbor Demokratske stranke smatra da su zahtevi JKP "Vodovod i kanalizacija", "Čistoća i zelenilo" i "Pogrebno" za povećanjem cena svojih usluga, neopravdani.

Umesto stvarne racionalizacije troškova, koju je gradonačelnik Jene Maglai na početku svog mandata najavljivao, kao i potrebe da javno-komunalna preduzeća posluju u skladu s platežnom moći svojih korisnika, gazi se po dostojanstvu građana otimajući im poslednji dinar iz džepa.

Nameće se pitanje plaćaju li građani zapravo ogromne upravljačke strukture javnih preduzeća jer, na primer, samo u JKP "Vodovod i kanalizacija" ima devet direktora.

Plaćaju li građani i nerad lokalne samouprave, recimo kada je u pitanju JKP «Pogrebno»? Naime, još uvek nije usklađena gradska Odluka o sahranjivanju sa Zakonom o komunalnim delatnostima, čime bi se ovom preduzeću konačno omogućilo da svoje usluge obavlja za sve korisnike na teritoriji Grada, a što bi ujedno rešilo i stabilnost poslovanja «Pogrebnog».

U situaciji kada se rukovodstvo JKP "Čistoća i zelenilo" hvali uštedama i pozitivnim poslovanjem, da li je zaista neophodno povećati cenu usluga ili je ovaj zahtev zapravo nastavak udomljavanja članova vladajuće koalicije?

Gradski odbor Demokratske stranke Subotica traži od gradonačelnika i Gradskog veća da odbiju zahteve za povećanjem cena usluga spomenutih preduzeća, jer ona za sada još uvek podnose krizu bolje od naših sugrađana.

// kraj saopštenja

Izvor: GrO Demokratska stranka (DS)

povezane teme

31
NekoNash Odgovori
Samo jasi svi smo nasi. Da spakujemo i mi kufer pa sa bracom iz Sirije pravac za Njemacku.
Ano Odgovori
Ds@
Ko je uveo pogonsku spremnost od 100 dinara po potrosacu koju placam svaki mesec na racunu za vodu? Ko je kupio Vodomere turske i izbacio 50000 e sa racuna vodovoda? Ko je kupio 5000 ventila sigurnosnih po 18 e kom koji su po komadu vredeli 6 eura a nisu valjali za nista i baceni su? Mnogo para treba da se nadohnadi za ono sto ste vi zapostavili za vase eskurzije!
Milan Odgovori
Gospodo iz DS-a, koliko se ja sećam (a sećam se) vi ste godinama vladali Suboticom i za sve to vreme komunalne usluge nisu pojeftinile nijednom, ali su zato poskupljenja bila stalna i neumoljiva. Zato vas molim da se ne oglašavate što ovi sada rade isto to što ste pre radili vi. Isti ste i jedni i drugi.
dj Omar Odgovori
Pa eto, hteli smo promene.

Jel da da su ovi bolji od žutih? Cene padaju, standard sve veći, novih investicija na svakom ćošku...
bona fide Odgovori
Stvarno treba debeo obraz da bi se napisalo ovako javno saopstenje.
tomo Odgovori
Za dve godine nova subotička vlast nije uradila NIŠTA pozitivno u gradu. A usta su im bila puna obećanja dok su smenjivali demokrate.

I ovo malo što su uradili, uradili su jer su dobili pare iz pokrajine gde je DS i dalje na vlasti
Ljubivoje Odgovori
"U situaciji kada je Srbija najsiromašnija država u Evropi"... Naravno, podrazumeva se da ste vi pali sa Marsa i da od 2000. uopste niste ucestvovali u vlasti, kao i da u Vojvodini i dalje ne ucestvujete! I da, onog trenutka kad smo i vas oterali iz fotelja na republickom nivou, vreme u Srbiji je pocelo da ide od pocetka i sve je u Srbiji bilo potaman i onda su zli naprednjaci sveupropastili za tri godine ucestvovanja u vlasti.
aca Odgovori
A bilo je opravdano kada ste od pozorista, Palica trosili pare a kada ste za direktora spomenutog preduzeca postavili osobu koja je i te kako odgovarala zakonu...ma da sve Vase je opravdano
mance Odgovori
Hahahaaha. Deco, ako ne znate sta je paradoks ja cu da vam kazem. Paradoks je da vest o saopstenju DS-a ima vise pozitivnih ocena nego sto ta stranka ima glasaca na poslednjim izborima u gradu. Jos su jedino popularni na ovom sajtu virtuelno. Kad treba snaga da se pokaze na izborima tu ni listu ne mogu da kandiduju. Imaju li tu veze botovi mozda?
styx Odgovori
harac rajo harac......ovi nemaju dusu.
Joso Odgovori
Neko ko je u potpunosti smrvio privredu Subotice, uništio Vojvodinu i celu privredu Srbije, nalazi sebi za pravo i shodno da nešto saopštava.Pa saopštite ko je uništio fabrike Partizan , Sever, Bratstvo, sproveo pljačkašku privatizaciju u Subotici, kao i u celoj Srbiji, ko je uništio pozorište a sebi stavio lovu u džep.A sada zamislite da niste oterali desetak hiljada radnika u beznađei to iz proizvodnje, koji bi punili budžete od gradskog do republičkog, e tada ne bi bilo potrebe ni za poskupljenja računa ni umanjena penzija i plata.
Srdjanm Odgovori
Vi ste vase pokazali i dokazali!Za ovo stanje je neko odgovoran!
istina Odgovori
Gospodo,demokrate.. a ko je zadužio i Vodovod i Čistoću...??ustvari ko je isisao sve pare iz Čistoće?? Možda to nisu bili vaši direktori ali ste vi glasali za takve odluke.
Nije valjda da ste tako brzo sve zaboravili
istina Odgovori
Laži lažo da se veselimo .
Pitam DS a i one koji ih napadaju :
-Zar vladajuća većina u Subotici nije godinama ista ???!!!
Nekoliko žutih jeste opozicija ali velika većina i njih i njihovih
dojučerašnjih koalicionih partnera i dalje vlada .
Gde su odbornici i bivši funkcioneri DSS-a,SPS-a ,Bunjevci,nekadašnji HDZ-ovci...
Uz pomoć Ds i SVM su se ugnezdili i stekli funkcije i privilegije a sada promenom dresa
sve to čuvaju .
Ko su sadašnji čelnici SNS_a ? Štaje bio sadašnji načelnik okruga ? Da ne pričamo o
Bajiću ,Veljkoviću.........
Građani Subotice valjda vam je jasno da jedno te isto društvo ortački upropašćava,laže,
bogati se ,čuva pozicije i pravi od nas idote (čini se da je završna faza ).
Tražili smo i sada bespomoćno gledamo .
DOKLE I ZAŠTO SMO POSTALI NEODGOVORNI I KUKAVNI ??? !!!!!!
Istina Odgovori
Demokrate! Vi ste me razočarali - glasao sam za vas, ali ovi su veću lažovi od vas. Nadam sa da će uskoro opštinski izbori da će se pojaviti neka građanska opcija i da više ne gledamo i slušamo laži SNS-a, Maglaija, Bajića, Gojka, Veljkovića i onog iz otpada Božinovića. Svi ste vi ne za otpad nego za staro gvožđe.
pravda Odgovori
zli nazadnjaci....smanjili ionako male penzije, što je protiv čovečnosti i svih mogućih ljudskih prava!!! Zato smo radili decenijama, da nam dođe jedan geda i otima naše zarađeno??? NEVIĐENO! Onaj ko na budućim izborima glasa za "SNS" NIJE N-ORMALAN!!!!!
tetka Odgovori
Da se oni nisu oglasili narod ne bi ni znao da su poskupljenja neopravdana!!!!!!

A ko je do skora kreirao cene komunalnih usluga u gradu!!?? Gospodo iz DS nešto vas kratko služi pamćenje.Cene komunalnih usluga su upravo enormno bile podignute za vreme VAS a ovi samo nadograđuju na vaše DOBRE TEMELJE - a očito ovde nikoga nije briga za narod koji vas bira. Glasni ste svi samo pre izbora - izgleda se nadate novima!
Antun Odgovori
Ne branim ove žute koji su uništili grad,ali ovi sada se skupili od zla oca i od gore majke pa biće gori od zutih.Sramota koje sve u vlasti.Od svercera,kriminalaca,reketasa i ostale bagre u gradu.Nema potrebe da imenujem jer mi nebi dali da se objave imena.
Neša... Odgovori
" U situaciji kada je Srbija najsiromašnija država u Evropi, Subotica postaje grad penzionera..."

Siromašenje je upravo započelo uvođenjem "demokratije" i "tranzicije" od 5. oktobra 2000. godine na krilima nasilnog rušenja vlasti, dakle AMTIdemokratski. S obzirom da je tadašnji DOS izgubio izbore, po nalogu SPOLJA prešlo se na realizaciju Plana B a to je DIVLJANJE po državi i njenom glavnom gradu i, između ostalog, PALJENJE Skupštine Srbije gde se nalazio izborni materijal. Tada je spaljen deo glasačkih listića tako da Republička izborna komisija NIKADA nije završila prebrojavanje glasova i NIKADA nisu proglašeni zvanični rezultati nego su "POBEDNICI" preko ZAUZETE Radio televizije Srbije (RTB I RTNS) proglasili "pobedu" sa svim posledicama koje su usledile.

Stožer tog siromašenja, koje u saopštenju pominje DS, pustošenja i uništavanja u okviru tadašnjeg DOS upravo je bila DS. Danas se svi pomalo pravimo ludi, zar ne "gospodo nevini"?

Ne žulja vas sudbina i standard običnih građana nego NEMOGUĆNOST lagodnog života na državnim jaslama, iz stranih fondova i raznih ugrađivanja. Zato se i oglašavate, čistim populizmom iz namere da se vratite u republičko sedlo jer vam nije dosta pokrajinsko koje sada zauzimate.
@bona fide Odgovori
Debeo obraz bi trebao da je SNS i SVM vlast bar za nijansu bolja od vlasti DS-a. Ali s obzirom da je NEUPOREDIVO lošija u SVAKOM segmentu...
tviteraš Odgovori
#onokad čitaš SNS botove kako napdaju vest u kojoj se neko protivi povećanju cena.

Na izbore sam izašao samo jednom - 2000-te da rušim Miloševića. Drugi put će mi biti sledeći izbori da rušim vas.
mrmot Odgovori
Ono kad provališ da je bot, jer napisati da su žuti uništili grad je idiotizam.
Isti je idiotizam kada se žuti hvale nekim svojim rezultatima (ima ih), jer bili su na vlasti i posao im je bio da grade i obnavljaju.
Činjenica je da ovi sada ništa ne rade niti ima nečega na vidiku a za vreme žutih se grad itekako promenio: kružni tokovi, osvetljen grad, braće radića, tereni u prvomajskoj, dudova šuma, tereni park i bazen na prozivci, 7 fabrika u malom bajmoku.
Bilo je tu i skandaloznih stvari, ali od 1980 do 2005 uradilo se manje nego od 2006 do 2012.
Sada nas čeka novih 25 godina ničega, ni pešačke prelaze nisu u stanju da ofarbaju kako treba, a pitam se čime će se ovi danas kititi kada pozavršavaju projekte koje su žuti započeki u svom mandatu.
majmun Odgovori
Mislite da cete dobiti zbog ovog clanka politicke poene? Malo sutra. Ja cu glasati za Vucica, jer mu jos treba vremena da ocisti vasa g...a. Svako zna da nije dobro, i nece jos dugo biti. Ja ne idem u Nemacku, ostacu ovde jer nigde nije ovako dobro. A vi koji mislite da vas tamo jedva cekaju idite sto pre. Velike plate tamo? Hm. Bolji zivot tamo? Hm. Idite odmah.
karlo Odgovori
ajde ruku na Bibliju ds-ovci i da se zakunete, da ako sad glasam na vas, vraticete cene komunalija na staro,ali sa imenom i prezimenom
boa Odgovori
uništavaju vladari iz kraljevske loze svm-a već više od 20 godina Suboticu sa njihovim večitim gradonačelnicima, uz pomoć uskakača sa strane, bilo to ds, sns, ili kako već se zvali, svejedno, svima je isti cilj, a naročito vrhovnim zapovednicima SVM da se obogate, a to mogu tako što će do kraja osiromašiti građane Subotice, uništiti sve GRAĐANSKE institucije SUbotice, produbiti razlike između građana Subotice, da bi na kraju bez ikakvih problema mogu vladati i bezobrazno se bogatiti na očigled svih nas, mada to već sada rade a svi ćute....
luka Odgovori
ooooooooooooooo žuta [*...*] se javila. Ko je od vas trojice pisao ovo dubokoumno saopštenje???? Mora da je picopekač, ovo je njegov nivo, el da nije poljoprivrednik izĐurđina. :(
Gandalf sivi Odgovori
"DS: Neopravdano povećanje cena usluga JKP "

Licemerje!
Pajo Odgovori
Cena vode mora da se poveca da bi se ispostovao ugovor za kredit! Koji ste i vi podpisali izglasali! Mozda ne vi koji ste ostali u stranci nego oni koji su preleteli ili punih torbi napustili stranku! Cistica e to je vec sasvim druga prica pokrivanje nenaplacenih racuna pokrivanje kredita koje su podigli Dss kadrovi koji su sada tamo na vlasti pod Sns zastavom! Bolje Ds da iztera do kraja ko je tocio gorivo i kako je Gnojko dosao do placa na Vikend Naselju i zasto po toj mizernoj ceni!?
JAPAJA Odgovori
Da li je picopekac ili picoraznosac al on je za mandata radio 3 stvari odjednom. Prvih 8 sati radio u Gradskoj kuci, drugih 8 sati politicki delovao u svojoj partiji a trecih 8 sati ucio da bi zavrsio fakultet. Dakle picopekac ili picoraznosac ili konobra kako god nije godinama spavao jer "naporno" radio da bi sad bio "direktor" Kaledonije. Koja biografija , koji kapacitet sa Istoka.
u prolazu Odgovori
Svi ste isti. Svi. Isto je bilo i dok ste vi bili na vlasti. Mi smo lud narod i tacka. Mi smo krivi.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.