• Pregleda: 8822

Predstavljеna koalicija "Za pristojnu Suboticu - Demokratska stranka (DSHV, LDP, Nova)"

U sedištu Gradskog odbora Demokratske stranke danas je predstavljena koalicija koja će nastupiti na aprilskim lokalnim izborima, koju predvodi Demokratska stranka, a koalicioni partneri su Liberalno demokratska stranka (LDP), Demokratski savez Hrvata u Vojvodini (DSHV) i Nova stranka.
Predstavljеna koalicija "Za pristojnu Suboticu - Demokratska stranka (DSHV, LDP, Nova)"

Lista sa brojem 2 "Za pristojnu Suboticu - Demokratska stranka (DSHV, LDP, Nova)" predata je u petak i imala je 1514 potpisa podrške. Na njoj kako je rečeno nalaze се kandidati koji su se već dokazali svojim rezultatima, pripadnici raznih nacionalnih zajednica, ugledne javne ličnosti, kao i neka nova lica na političkoj sceni Subotice. Nosilac liste je nekadašnji gradonačelnik Subotice Saša Vučinić, kojeg će najverovatnije i predložiti za novi mandat prvog čoveka grada, ukoliko im se ukaže prilika za to.

Po rečima predsednika GrO DS Slavka Paraća ova koalicija je sastavljena od stranaka sličnog programskog opredeljenja, a u svojoj kampanji obraćaće se svojim glasačima sa svojim specifičnostima. Parać je između ostalog izdvojio da na njihovoj listi nemaju "preletače" odnosno one koji su trgovali mandatima.

- "Verujemo da ova koalicija u Gradskoj skupštini po snazi može da bude druga ili treća. Naziv koalicije je višeznačan, osnovna ideja je da gradimo pristojnu Suboticu sa pristojim životom pristojnih građana Subotice, da gradimo pristojne odnose prema različitostima - od nacionalne, verske, kulturne i bilo koje druge različitosti, uz puno poštovanje ljudskih i manjinskih prava." - izjavio je Parać.

Svoje učešće u donošenju gradskih odluka i borbu za hrvatsku zajednicu kroz ovu koaliciju tražiće i DSHV.

- "DSHV na svim nivoima izlazi na izbore sa Demokratskom strankom pa tako i na ovim lokalnim. Razlozi za udruživanje su dvostrani, sa jedne strane su kompatibilna programska načela, a sa druge strane istorija saradnje koja je Hrvatima u Srbiji donela boljitak. Nastupamo sa mlađim, obrazovanijim kandidatima i pokušaćemo da vratimo stari sjaj Subotice. Zalagaćemo se za ravnomerniji razvoj prigradskih zajednica uz uvažavanje svih specifičnosti i različitosti koje ovde postoje." - istakao je Tomislav Žigmanov, predsednik Demokratske stranke Hrvata u Vojvodini

Menadžer Gradskog odbora Liberalno demokratske stranke Subotica Robert Šebek rekao je da mu je čast da se nalazi u koaliciji sa časnim i poštenim ljudima, te da će se svi zajedno boriti za "pristojnu Suboticu".

- "Radićemo zajedno na podizanju kvaliteta života građana i građanki Subotice, a da bi u tome uspeli potrebne su investicije i otvaranje novih radnih mesta. Moramo sprečiti da partijske knjižice imaju veću težinu u odnosu na diplome. Cilj nam je da smenimo ovu nesposobnu vlast koja poslednje dve-tri godine vodi ovaj grad" - rekao je Šebek.

Odgovarajući na pitanje novinara kako to da je LDP u Subotici ušao u koaliciju sa Demokratskom strankom, iako na republičkom i pokrajinskom nivou LDP je uz SDS i LSV Šebek je rekao da je LDP slobodna stranka i da ima svoj načela, da se lokalne koalicije prave u skladu sa lokalnim ciljevima, ali jedno je sigurno - koalicije se ne mogu praviti sa SNS i SPS.

Četvrti član ove koalicije na lokalnom nivou je Nova stranka koju je danas predstavljao predsednik lokalnog odbora Norbert Cvijanov.

- "Ono zbog čega smo se sastali je prevenstveno borba za jednu pristojnu Suboticu. Molim sve građane koji imaju mogućnost izbora da prekinu svoj mazohizam i da ne muče više ni sebe ni svoje bližnje, nego da odaberu one ljude koji im mogu pružiti neku vrstu etike, morala, akademske čestitosti i pristojnosti" - izjavio je Cvijanov

Izvor: Subotica.com

povezane teme

75
daki Odgovori
Sile od stranaka,sta reci,a ne nasmejati se.
moca Odgovori
ŽUTI - osvetlili grad, kružni tokovi, ulica braće radića, tereni, bazen i promenada na prozivci, dudova šuma, 4300 zaposlenih u zoni mali bajmok, teren u prvomajskoj, velika terasa na paliću, ženski štrand, osvetljena gradska kuća, novac za pozorište, trg žrtava fašizma, novac za kolektor 2 i 7, fasada muzičke škole... ima toga još.
Da li su ovi sada nešto makar započeli???
Dado Odgovori
Za sada, ovo mi se cini kao najbolja opcija za nas grad. U svakom slucaju mnogo bolja nego ova sadasnja.
Esposito Odgovori
Ako neko može da nas izvuče iz ovog mulja to je ova koalicija...
Kristijan Odgovori
Obrni-okreni, ali ova vlast je dokazala koliko su Denokrate zapravo vredele. Za vreme Vučinića i Dulića se bar nešto gradilo i radilo u Subotici. A danas? Sve stoji, a građani podeljeni u nacionalne "torove".
ja nisam Odgovori
A ko je napravio nepristojnu Suboticu?
lunja Odgovori
Tokom prošlih par godina nagledali smo se svega i svačega.Od lošeg vođenja Grada,preko prebrojavanja krvnih zrnaca,kupovine odbornika itd. i sami znate šta sve ne.Sve je to miljama udaljeno od građanske Subotice koja se gradila i imala šansu da se ponosi vrednostima različitosti.Prekomponovanjem vlasti sve to je gurnuto u treči plan,zaborav.U zadnjih 20 godina verujem da pristojnost mora pobediti!Jer želim da živimo sad!
Justice Odgovori
Bravo. Samo napred. Uz vas će biti mnogi građani ovog prelepog grada! Izidjite na izbore gradjani Subotice! Ne dozvolimo da nam ovi uniste sve!
Hanj Odgovori
Što se tiče lokala tu dajem glas onome ko obeća da će asfaltirati moju ulicu.
Gile Odgovori
Toliko toga je Demokratska stranka uradila za Suboticu za toliko malo vremena koliko je bila na vlasti, od 2008-2013. godine. Građani Subotice to nisu zaboravili. Jedno je sigurno, aktuelnu vlast će i te kako brzo zaboraviti.
Sunčica Odgovori
Činjenica od koje se ne može pobeći je da se DS u Subotici (silom prilika) zastrašujuće očistio od lopova i nesposobnih. Što reče neko nedavno, "žuti lopovi" više nisu žuti, jer su pobegli u vlast.
Jeca Odgovori
Pravicete vi ZUTE od blata! Daj Boze da ova koalicija bude nosilac vlasti u gradu!
bivši ldp-ovac Odgovori
Koju to diplomu Sebek ima, kad već druge proziva? On prica o partijskom zapošljavanju, [*...*]
Bojannn Odgovori
Da se svi vi obavezete da necete trgovati sa SNS posle izbora i ulaziti u koaliciju sa njima! Drugacije ne dam podrsku.
Za sada sigurno ne glasam za SNS i njihovu koaliciju, kao i SVM koji je vec obecao da hoce sa SNS..

Ostali izvolte pa da vidimo za koga cemo.
Miodrag Odgovori
Niste idealni. Niste ni blizu. Ali Vam je konkurencija takva da prosto nema čovek za koga drugog da glasa. (A toliko glup da kažem "ostaću kući i pustiti druge da odlučuju o mojoj sudbiji", da prostite, nisam).
Vlado Odgovori
Puna podrska koaliciji "ZA PRISTOJNU SUBOTICU"
Bajmok Odgovori
Obraz ko ĐON.Ovi iz dshv-a totalno zaboravili šta znači izići na izbore samostalno!Pa realno, ko bi i glasao za žigmanova,lukendića,kuntića,bačiće.....dno dna.O ovima iz ds-a ne vredi ni trošiti reči!
psihološkinja Odgovori
Zarad pristojne Srbije nestanite sa političke scene jer ste vi upravo ti koji je ne činite pristojnom.
mance Odgovori
Evo zutih botova. Kaze Kristijan gore da su zuti nesto gradili. Jesu. Braci Dulic stanove. Toliko da ni oni ne znaju koliko ih imaju. Lik jos iznad kaze obezbedili novac za pozoriste!? Obezbedili kome? I onda sto je najveca fora, stalno spominju ove, a grad su doveli do prosjackog stapa.
Flavio Odgovori
U pravu si Dado*, za sada, dok se eventualno ne bi dokopali vlasti(mada su šanse za to 0,001%)...
Bivši žuti Odgovori
ko će glasati za vas kad je tamo onaj [*...*]parać .. da li je moguće da nemate mladih i obrazovanih ljudi ..ajd svaka čast vučiniću al mnogi ne zaslužuju ni da im se ime pomene ... stečajni upravnik parać !!
ffilozoff Odgovori
Prava SUBOTICKA koalicija,...mislim da ce imati uspeha na lokalnim izborima...Ocistili su se od preletaca,manekena,oterali ih u partije preletaca i nerada,...jedina gradjanska opcija koja voli SUBOTICU...ako izidjem glasati,...pa nemam drugu opciju...kakvi su takvi su SUBOTICANI su!!! Pozdrav drugarima sirom Evrope,Kanade,Australije-kad god se sretnemo uvek se zalije!!! SUBOTICA IZNAD SVEGA!!!
Subotičanin Odgovori
Nadam se da će se demokrate vratiti na vlast ovog sumornog i propalog Grada Subotice. Ovi trenutno što rukovode gradom su pokazali kako se Grad uništava, pogotovo ono što su "žuti" u svom periodu stvorili ili pokrenuli. Koalicija oko DS-a je jedina opcija za spas Subotice.
luka Odgovori
Uh,dobro je. Vec sam se uplasio da ne nadjete nekog normalnog pa ponovo dobijete priliku (onako na prevaru). Al ovako je sve ok. Znaju vas i necete vise nikoga varati i pljackati.
Matori Odgovori
Po gradu se može čuti sve više nezadovoljstva aktuelnom vlašću. Zato, pamet u glavu na predstojećim izborima, podržite ove ljude jer su pokazali kako treba povesti Suboticu ka dinamičnom razvoju sa konkretnim i merljivim rezultatima upravljanja.
daki Odgovori
Ajmo zuti botovi,ajmo jos zesce na ovu vest,treba se izboriti i sacuvati fina radna mesta u javnim preduzecima,a po mogucnosti i doci na vlast pa jos drugara iz partije zaposliti.Pa providni ste sa ovim komentarima tipa pravicete zute od blata,ovo je najbolja opcija itd.Smesno koliko je botovska inteligencija niska.
Vesko Odgovori
Bolje vi nego ovi sada, samo se bolje morati latiti posla, a ne gledati samo svoje dzepove,
kao sto su radili pojedinci iz vas stranke, postavljajuci osuđivana lica za direktore jkp, a
postene i aktivne vase clanove niste znali ceniti, vec preletace i mutibarice, koji su među
prvima vec presli u drugi tabor, mada su se ne tako davno slikali se uz rame pored Tadića.
Dragče Gevaravić Odgovori
Za mene je uvek najvažnija tema zapošljavanje. Dok su gradonačelnici bili iz DS-a nastala je privredna zona u Malom Bajmoku, kupljena je druga kasarna koja je namenjena sličnoj upotrebi, pitanje Palića se mrdalo i išlo nekuda.
Kada su došli ovi drugi jedini neko u koga sam imao nekakvog poverenja je bio Maglai. Sada ni on neće ići sa SNS-om i SVM-om koji će sasvim sigurno biti stožer one druge strane.
Da li neko poznaje i jedno ime iz SNS-a koji se bavi lokalnom politikom. Ne, zato što su oni bili zauzeti zapošljavanjem svojih kućnih ljubimaca po javnim preduzećima.

Moram da se ipravim, ima onaj velki što ne izlazi iz senke Ivaniševića, koja se obično prostire iza Ivaniševića koji je imao tu "sreću" da migranti prolaze kroz Suboticu, pa je povodom toga mogao da laprda i o nečemu drugom osim o stanju u gerontološkim centrima čiji je sistem stvorio Ivanišević, opet dok je bio u DS-u
Popaj Odgovori
Na ovim izborima treba glasati za Acu Farkasa iz Patrije.
Bogi Odgovori
Napokon demokrate i ldp na istoj listi. Ovako glasovi moje porodice ovaj put idu za zajednicku listu,a ne na dve strane. Srecno!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.