Komentara: 75
Pregleda: 10026
Foto

Predstavljеna koalicija "Za pristojnu Suboticu - Demokratska stranka (DSHV, LDP, Nova)"

15.03.2016. u 12:45h > 14:28
Izvor: Subotica.com
U sedištu Gradskog odbora Demokratske stranke danas je predstavljena koalicija koja će nastupiti na aprilskim lokalnim izborima, koju predvodi Demokratska stranka, a koalicioni partneri su Liberalno demokratska stranka (LDP), Demokratski savez Hrvata u Vojvodini (DSHV) i Nova stranka.
Predstavljеna koalicija "Za pristojnu Suboticu - Demokratska stranka (DSHV, LDP, Nova)"

Lista sa brojem 2 "Za pristojnu Suboticu - Demokratska stranka (DSHV, LDP, Nova)" predata je u petak i imala je 1514 potpisa podrške. Na njoj kako je rečeno nalaze се kandidati koji su se već dokazali svojim rezultatima, pripadnici raznih nacionalnih zajednica, ugledne javne ličnosti, kao i neka nova lica na političkoj sceni Subotice. Nosilac liste je nekadašnji gradonačelnik Subotice Saša Vučinić, kojeg će najverovatnije i predložiti za novi mandat prvog čoveka grada, ukoliko im se ukaže prilika za to.

Po rečima predsednika GrO DS Slavka Paraća ova koalicija je sastavljena od stranaka sličnog programskog opredeljenja, a u svojoj kampanji obraćaće se svojim glasačima sa svojim specifičnostima. Parać je između ostalog izdvojio da na njihovoj listi nemaju "preletače" odnosno one koji su trgovali mandatima.

Predstavljеna koalicija "Za pristojnu Suboticu - Demokratska stranka (DSHV, LDP, Nova)"

- "Verujemo da ova koalicija u Gradskoj skupštini po snazi može da bude druga ili treća. Naziv koalicije je višeznačan, osnovna ideja je da gradimo pristojnu Suboticu sa pristojim životom pristojnih građana Subotice, da gradimo pristojne odnose prema različitostima - od nacionalne, verske, kulturne i bilo koje druge različitosti, uz puno poštovanje ljudskih i manjinskih prava." - izjavio je Parać.

Svoje učešće u donošenju gradskih odluka i borbu za hrvatsku zajednicu kroz ovu koaliciju tražiće i DSHV.

- "DSHV na svim nivoima izlazi na izbore sa Demokratskom strankom pa tako i na ovim lokalnim. Razlozi za udruživanje su dvostrani, sa jedne strane su kompatibilna programska načela, a sa druge strane istorija saradnje koja je Hrvatima u Srbiji donela boljitak. Nastupamo sa mlađim, obrazovanijim kandidatima i pokušaćemo da vratimo stari sjaj Subotice. Zalagaćemo se za ravnomerniji razvoj prigradskih zajednica uz uvažavanje svih specifičnosti i različitosti koje ovde postoje." - istakao je Tomislav Žigmanov, predsednik Demokratske stranke Hrvata u Vojvodini

Menadžer Gradskog odbora Liberalno demokratske stranke Subotica Robert Šebek rekao je da mu je čast da se nalazi u koaliciji sa časnim i poštenim ljudima, te da će se svi zajedno boriti za "pristojnu Suboticu".

Predstavljеna koalicija "Za pristojnu Suboticu - Demokratska stranka (DSHV, LDP, Nova)"

- "Radićemo zajedno na podizanju kvaliteta života građana i građanki Subotice, a da bi u tome uspeli potrebne su investicije i otvaranje novih radnih mesta. Moramo sprečiti da partijske knjižice imaju veću težinu u odnosu na diplome. Cilj nam je da smenimo ovu nesposobnu vlast koja poslednje dve-tri godine vodi ovaj grad" - rekao je Šebek.

Odgovarajući na pitanje novinara kako to da je LDP u Subotici ušao u koaliciju sa Demokratskom strankom, iako na republičkom i pokrajinskom nivou LDP je uz SDS i LSV Šebek je rekao da je LDP slobodna stranka i da ima svoj načela, da se lokalne koalicije prave u skladu sa lokalnim ciljevima, ali jedno je sigurno - koalicije se ne mogu praviti sa SNS i SPS.

Četvrti član ove koalicije na lokalnom nivou je Nova stranka koju je danas predstavljao predsednik lokalnog odbora Norbert Cvijanov.

- "Ono zbog čega smo se sastali je prevenstveno borba za jednu pristojnu Suboticu. Molim sve građane koji imaju mogućnost izbora da prekinu svoj mazohizam i da ne muče više ni sebe ni svoje bližnje, nego da odaberu one ljude koji im mogu pružiti neku vrstu etike, morala, akademske čestitosti i pristojnosti" - izjavio je Cvijanov

Predstavljеna koalicija "Za pristojnu Suboticu - Demokratska stranka (DSHV, LDP, Nova)"

Izvor: Subotica.com
Predstavljanje koalicije "Za pristojnu Suboticu - Demokratska stranka (DSHV, LDP, Nova stranka)" Predstavljanje koalicije "Za pristojnu Suboticu - Demokratska stranka (DSHV, LDP, Nova stranka)" Predstavljanje koalicije "Za pristojnu Suboticu - Demokratska stranka (DSHV, LDP, Nova stranka)" Predstavljanje koalicije "Za pristojnu Suboticu - Demokratska stranka (DSHV, LDP, Nova stranka)" Predstavljanje koalicije "Za pristojnu Suboticu - Demokratska stranka (DSHV, LDP, Nova stranka)" Predstavljanje koalicije "Za pristojnu Suboticu - Demokratska stranka (DSHV, LDP, Nova stranka)" Predstavljanje koalicije "Za pristojnu Suboticu - Demokratska stranka (DSHV, LDP, Nova stranka)" Predstavljanje koalicije "Za pristojnu Suboticu - Demokratska stranka (DSHV, LDP, Nova stranka)"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 godina i 1 mesec
Komentara: 75
Pregleda: 10026

Povezane vesti

Povezane teme

Slavko Parać

demokratska stranka Subotica

DS Subotica

LDP Subotica

liberalno demokratska partija

robert šebek

lokalni izbori subotica

lokalni izbori u subotici

dshv

Demokratska stranka

nova Srbija

norbert cvijanov

demokratska stranka hrvata u vojvodini

izbori 2016

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.