Komentara: 0
Pregleda: 3862

Drugi rok za vaspitače i trenere

30.08.2012. u 17:33h
Izvor: RTV Yueco
U drugom upisnom roku u Visokoj školi strukovnih studija za obrazovanje vaspitača i trenera ostalo je 119 slobodnih mesta. Budući brucoši mogu da konkurišu na smeru za vaspitače na kojem je ostalo 70 slobodnih mesta i na 49 mesta na smeru za obrazovanje trenera, u okviru kojeg će ove godine sa radom početi Državna akademija sporta. Prijavljivanje kandidata vršiće se 3. i 4. septembra, a prijemni ispiti biće održani od 5. do 7. septembra.
Drugi rok za vaspitače i trenere

Visoka škola strukovnih studija za obrazovanje vaspitača i trenera ove godine upisuje drugu generaciju studenata na smeru za trenere. Iako su iskustva sa prvom generacijom veoma uspešna, kako bi se poboljšao kvalitet izvođenja nastave i steklo iskustvo u radu sa decom u okviru škole, od ove školske godine sa radom će početi i Državna akademija sporta. Za potrebe ove Akademije, stvoreni su uslovi koji će omogućiti održavanje časova sportskih disciplina kao što je odbojka na pesku i tenis.

U drugom upisnom roku, na smeru za trenere ostalo je 49 slobodnih mesta za samofinansirajuće studente, dok je na smeru za vaspitače ostalo 70 mesta. Od tog broja 9 mesta ostalo je na budžetu, ali su ona rezervisana za lica sa hendikepom ili ona iz romske zajednice, kao i na mađarskom nastavnom jeziku. Prijavljivanje kandidata vršiće se 3. i 4. septembra, nakon čega sledi polaganje prijemnih ispita.

Za specijalističke strukovne studije ostalo je neupražnjeno 41 mesto, na studijskim programima za rad sa decom sa posebnim potrebama, za fizičko, muzičko i likovno vaspitanje. Konačna rang lista biće objavljena najkasnije do 12. septembra, a upis primljenih kandidata obaviće se 13. i 14. septembra. Školarina na studijskom programu za obrazovanje vaspitača iznosi 55 000 dinara, dok na programu za obrazovanje trenera i na programima za obrazovanje specijalista strukovnih vaspitača iznosi 75 000 dinara.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 7 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3862
Povezane teme

visoka škola za obrazovanje vaspitača i trenera

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.