Komentara: 19
Pregleda: 6399

Dragi Vučković: U borbi za investicije pobeđuju najbolje ideje

26.08.2012. u 19:48h
Izvor: Subotičke novine
Strateška prednost Subotice je što preko Slobodne zone može da eliminiše jednu od briga stranih investitora - poslovanje bez valutnog rizika. Zato nam više vam trebaju ideje, nego pare. U budžetu neće biti više novca, ali verujem da je bitka za ideje zapravo borba za investicije – kaže za “Subotičke novine” član Gradskog veća, Dragi Vučković.
Dragi Vučković: U borbi za investicije pobeđuju najbolje ideje

- Cilj je da se našim aktivnostima puni budžet, a ne da samo trošimo budžetske pare. Kada se otvore nova radna mesta, zaposle ljudi, tada imamo potrošače koji kroz sistem PDV-a ulaze u ciklus većeg punjenja gradske kase. Ne smatram da sektor investicija treba da dobije veliki novac, ali je potrebno da najviše doprinese strateškom razvoju grada.

Sektor je dobio i vrsnog stručnjaka, koordinatora za investicije. Obišli smo većinu JKP, da sagledamo kakva je struktura troškova održavanja sistema, planova i investicija u tim firmama. Ostaje da se vidi finansijska struktura tih investicija, koliko su to sredstva grada, donacije i krediti i kakva je kreditna sposobnost Subotice i tih preduzeća, šta se može racionalizovati i pretočiti u unutrašnju investiciju.

Tada ostaje planiranje investicija na nivou Subotice. Do kraja avgusta, očekujem da ćemo pred gradonačelnika Subotice staviti urađenu mapu investicija grada, kada će već biti i jasno koji sektor će tu preuzeti privreda. Fokus će biti na strategiji, da intenzivno učestvujemo u radu lokalne Kancelarije za ekonomski razvoj Subotice do 2021. godine, što smatram konačnom futurizacijom grada i krovnim dokumentom za dalji razvoj Grada.

Značajno je i priznanje koje je Subotica dobila od Fajnenšl tajmsa za primenu strategije privlačenja stranih investicija.

Izvor: Subotičke novine
Postavljeno pre 11 godina i 7 meseci
Komentara: 19
Pregleda: 6399
Povezane teme

slobodna zona subotica

investicije u Suboticu

privlačenje stranih investicija

dragi vučković

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.