Komentara: 8
Pregleda: 4771
Foto

Dodeljene nagrade "dr Ferenc Bodrogvari" za doprinos razvoju kulture u Subotici

23.06.2014. u 10:18h
Izvor: Subotica.com
U Velikoj većnici Gradske kuće sinoć je održana svečanost dodele nagrada i priznanja dr Ferenc Bodrogvari mladim stvaraocima do 40 godina starosti za ostvarene uspehe i rezultate tokom prošle godine. Nagrade su pripale Saši Grunčiću, profesoru Muzičke škole, Akošu K. Kovaču, direktoru fotografije i Dejanu Vujinoviću, menadžeru u oblasti kulture.
Dodeljene nagrade "dr Ferenc Bodrogvari" za doprinos razvoju kulture u Subotici

Nagrade i priznanja dr Ferenc Bodrogvari dodeljuju se od 1980. godine jednom godišnje odlukom Gradske Skupštine, a na predlog Komisije za dodelu zvanja i priznanja, istaknutim sugrađanima koji su koji su najviše doprineli kulturnom bogatstvu grada Subotice u prethodnoj godini.

Komisija za dodelu zvanja i priznanja bila je u sastavu: Martin Bačić (predsednik), Tamara Zagorac Mešter (zamenica), Mitar Mitrić (člana), Ljiljana Medaković (člana) i Halász Tibor (člana). Plaketu priznanja i medalje dodelili su predsednik Skupštine grada Ilija Maravić i gradonačelnik Jene Maglai.

- "Mislim da su nagrade otišle u prave ruke i da smo time sledili ono što je dr Ferenc Bodrogvari zastupao, a to je da se obrati pažnja na mlade i sposobne umetnike, da nagradimo njihov rad i dosadašnje zalaganje i pokažemo da Grad to ceni, a u isto vreme damo im motivaciju da tako nastave i dalje" - izjavio je Maglai

Ovogodišnja priznanja dr Ferenc Bodrogvari odlukom Komisije dobili su profesor Muzičke škole odsek klavira Saša Grunčić za ukupnu delatnost, a posebno za projekat „Glasovi orgulja u ravnici" u produkciji Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata.

- "Iznenađen sam nagradom, nisam je očekivao i svakako projekat koji smo realizovali nije bio sa ciljom da dobijem takvu nagradu, ali bez obzira na to vrlo sam počastvovan priznanjem." - izjavio je Grunčić

Priznanje je dobio i Dejan Vujinović, menadžer prestižnog Enofesta, koji je presinoć završen po 11. put. Dejan je svoju nagradu posvetio svim mladim stvaraocima Subotice.

- "Pratim šta se dešava na polju kulturnog stvaralaštava i poznajem skoro sve dobitnike nagrada iz sfere kulture u poslednjih 10 godina. Ovu nagradu posvećujem svim stvaraocima kulture u Subotici, a priznanje doživljavam kao počast Etnofestu koji je završen u subotu po 11. put." - izjavio je Vujinović

Treći slavodobitnik Akoš K. Kovač koautor je filma „Odlazim“ snimljenog na Panonskoj niziji i koji prikazuje usamljenu decu sa pogledom odraslih. Akoš je sa svojim filmom bio učesnik ovogodišnjeg "Berlinarea" kada je ovaj dokumentarac projektovan u okviru selekcije omladinskih i dečjih filmova - "Generation".

U muzičkom delu programa nastupili su učenici Muzičkе škole Bojan Kovač (klavir), Danijel Loboda (klarinet) i Regina Zaboš (vokal).

Izvor: Subotica.com
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 3 meseca
Komentara: 8
Pregleda: 4771
Povezane teme
jene maglai ferenc bodrogvari dejan vujinović nagrada dr ferenc bodrogvari Maglai Jenő velika većnica ilija maravić priznanja dr ferenc bodrogvari
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.