Komentara: 8
Pregleda: 5680
Foto

Dodeljene nagrade "dr Ferenc Bodrogvari" za doprinos razvoju kulture u Subotici

23.06.2014. u 12:18h
Izvor: Subotica.com
U Velikoj većnici Gradske kuće sinoć je održana svečanost dodele nagrada i priznanja dr Ferenc Bodrogvari mladim stvaraocima do 40 godina starosti za ostvarene uspehe i rezultate tokom prošle godine. Nagrade su pripale Saši Grunčiću, profesoru Muzičke škole, Akošu K. Kovaču, direktoru fotografije i Dejanu Vujinoviću, menadžeru u oblasti kulture.
Dodeljene nagrade "dr Ferenc Bodrogvari" za doprinos razvoju kulture u Subotici

Nagrade i priznanja dr Ferenc Bodrogvari dodeljuju se od 1980. godine jednom godišnje odlukom Gradske Skupštine, a na predlog Komisije za dodelu zvanja i priznanja, istaknutim sugrađanima koji su koji su najviše doprineli kulturnom bogatstvu grada Subotice u prethodnoj godini.

Komisija za dodelu zvanja i priznanja bila je u sastavu: Martin Bačić (predsednik), Tamara Zagorac Mešter (zamenica), Mitar Mitrić (člana), Ljiljana Medaković (člana) i Halász Tibor (člana). Plaketu priznanja i medalje dodelili su predsednik Skupštine grada Ilija Maravić i gradonačelnik Jene Maglai.

- "Mislim da su nagrade otišle u prave ruke i da smo time sledili ono što je dr Ferenc Bodrogvari zastupao, a to je da se obrati pažnja na mlade i sposobne umetnike, da nagradimo njihov rad i dosadašnje zalaganje i pokažemo da Grad to ceni, a u isto vreme damo im motivaciju da tako nastave i dalje" - izjavio je Maglai

Dodeljene nagrade "dr Ferenc Bodrogvari" za doprinos razvoju kulture u Subotici

Ovogodišnja priznanja dr Ferenc Bodrogvari odlukom Komisije dobili su profesor Muzičke škole odsek klavira Saša Grunčić za ukupnu delatnost, a posebno za projekat „Glasovi orgulja u ravnici" u produkciji Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata.

- "Iznenađen sam nagradom, nisam je očekivao i svakako projekat koji smo realizovali nije bio sa ciljom da dobijem takvu nagradu, ali bez obzira na to vrlo sam počastvovan priznanjem." - izjavio je Grunčić

Priznanje je dobio i Dejan Vujinović, menadžer prestižnog Enofesta, koji je presinoć završen po 11. put. Dejan je svoju nagradu posvetio svim mladim stvaraocima Subotice.

- "Pratim šta se dešava na polju kulturnog stvaralaštava i poznajem skoro sve dobitnike nagrada iz sfere kulture u poslednjih 10 godina. Ovu nagradu posvećujem svim stvaraocima kulture u Subotici, a priznanje doživljavam kao počast Etnofestu koji je završen u subotu po 11. put." - izjavio je Vujinović

Treći slavodobitnik Akoš K. Kovač koautor je filma „Odlazim“ snimljenog na Panonskoj niziji i koji prikazuje usamljenu decu sa pogledom odraslih. Akoš je sa svojim filmom bio učesnik ovogodišnjeg "Berlinarea" kada je ovaj dokumentarac projektovan u okviru selekcije omladinskih i dečjih filmova - "Generation".

U muzičkom delu programa nastupili su učenici Muzičkе škole Bojan Kovač (klavir), Danijel Loboda (klarinet) i Regina Zaboš (vokal).

Izvor: Subotica.com
Dodela priznanja dr Ferenc Bodrogvari Dodela priznanja dr Ferenc Bodrogvari Dodela priznanja dr Ferenc Bodrogvari Dodela priznanja dr Ferenc Bodrogvari Dodela priznanja dr Ferenc Bodrogvari Dodela priznanja dr Ferenc Bodrogvari Dodela priznanja dr Ferenc Bodrogvari Dodela priznanja dr Ferenc Bodrogvari
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 9 godina i 9 meseci
Komentara: 8
Pregleda: 5680
Povezane teme

jene maglai

ferenc bodrogvari

dejan vujinović

nagrada dr ferenc bodrogvari

Maglai Jenő

velika većnica

ilija maravić

priznanja dr ferenc bodrogvari

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.