Komentara: 3
Pregleda: 6098
Foto

Dodela diploma i nagrada najboljim mladim matematičarima na Okružnom takmičenju

29.03.2018. u 15:39h
Izvor: Subotica.com
Đacima osnovnih škola koji su na okružnom takmičenju iz matematike ostvarili najbolje rezultate u Velikoj većnici Gradske kuće danas su svečano uručena priznanja.
Dodela diploma i nagrada najboljim mladim matematičarima na Okružnom takmičenju

Na okružnom takmičenju iz matematike, koje je održano u nedelju u OŠ „Kizur Ištvan“, učestvovalo je ukupno 152 učenika iz Subotice, Bačke Topole i Malog Iđoša. Nagrade i priznanja  osvojilo je čak 77 đaka.

- Komisija koja je odlučivala o dodeli nagrada i diploma je odlučila da od 4. do 8. razreda imamo 11 prvih nagrada, 18 drugih nagrada, 21 treća nagrada i 27 pohvala. Kao domaćini,  već godinama se pripremamo i trudimo  da đake lepo ugostimo, a potom ih i nagradimo. Ove godine nam je u tome nešto pomogao Grad Subotica, kao i donatori koji nam svake godine pomažu. Danas smo dodelili zbirke zadataka, formule za prva i druga i mnogo slatkiša za svakog đaka - rekla je Vesna Dulić, v.d. direktora Osnovne škole „Kizur Ištvan“ dodajući: - Svake godine opada broj učenika koji dolaze na takmičenje, razlog nije nemotivisanost ili neznanje, nego zato što imamo manje dece u školama.

Dodela diploma i nagrada najboljim mladim matematičarima na Okružnom takmičenju

Nagrade najboljim mladim matematičarima uručili su sekretarka Sekretarijata za društvene delatnosti Jasmina Stevanović, predsednik Društva matematičara Subotice Nebojša Gvozdenović, predsednica Komisije za takmičenja iz matematike, Ljubica Kiselički, kao i članica Gradskog veća zadužena za obrazovanje, Nataša Aleksić, koja je mladim matematičarima poručila da su ponos grada. 

- Mladi matematičari su veliki ponos našeg grada, pre nepunih mesec dana smo bili na istom mestu, tada sam im rekla da svi koji  odu  iz Subotice na takmičenje i vrate se ostavljaju lep otisak našeg grada, jer kada čitaju ime učenika i osvojeno mesto čuje se da su iz Subotice. Upravo to je bitno, nama je svima drago zbog toga i ponosni smo na njihove uspehe i voleli bismo da ih bude što više, i u što većem broju u Velikoj većnici - istakla je Nataša Aleksić.

Dodela diploma i nagrada najboljim mladim matematičarima na Okružnom takmičenju

Imena đaka  6. 7. i 8. razreda, koji će predstavljati naš grad na Republičkom takmičenju, biće poznata tek  nakon objavljivanja zvanične liste na nivou države.

Da matematika nije “bauk“, te da su za uspeh najvažniji upornost i logičko razmišljanje potvrdili su đaci koji su osvojili prva mesta.

- Matematika nije teška ako se vežba i ako se logički zaključuje.  Mnogo mi znači ovaj uspeh, na republičkom takmičenju ću imati priliku da osvojim dodatne bodove koji će mi pomoći da upišem školu koju hoću. Voleo bih da upišem Matematičku gimnaziju u Beogradu - kaže Igor Engi, učenik 8. razreda Osnovne škole „Ivan Milutinović“.

- Mnogo mi znači ovo priznanje, jer mi je ovo prvo mesto na okružnom takmičenju, i pre ovog sam osvajao dobre nagrade ali ovo mi je prvi put da sam osvojio prvo mesto. Za takmičenje se spremam dva puta nedeljno u privatnoj školi, a imam i dodatne časove sa nastavnicom u školi. Pre takmičenja sam se spremao po pola sata dnevno, smatram da matematika nije teška nego samo da bi trebalo da se sa razumevanjem uči - smatra Dario Vajda, učenik 7. razreda snovne škole „Jovan Mikić“.

Dodela diploma i nagrada najboljim mladim matematičarima na Okružnom takmičenju

Među najmlađim takmičarima bio je učenik 4. razreda Osnovne škole „Sonja Marinković“ Vuk Radinović.

- Ovo mi je prvo takmičenje i prva ozbiljnija nagrada. Mnogo truda sam uložio, mesecima sam se pripremao sa mojom učiteljicom Verom Todić, koja veliki deo moje nagrade zaslužuje. Zahvalan sam i mojim roditeljima, koji su se zajednom sa mnom spremali, koji su me bodrili i kada mi je bilo najteže uvek su bili uz mene. Matematika je predmet koji samo treba sa razumevanjem da se uči i treba dosta truda da se uloži, jer „ne pada s neba“ već treba dosta truda. Poručujem svojim vršnjacima da probaju da istraju u tome, jer ako istraju uspeh će ostvariti i to će im mnogo pomoći u sledećim razredima - poručuje Vuk.

Izvor: Subotica.com
Dodela diploma i nagrada najboljim mladim matematičarima (Okružno takmičenje, SBO) Dodela diploma i nagrada najboljim mladim matematičarima (Okružno takmičenje, SBO) Dodela diploma i nagrada najboljim mladim matematičarima (Okružno takmičenje, SBO) Dodela diploma i nagrada najboljim mladim matematičarima (Okružno takmičenje, SBO) Dodela diploma i nagrada najboljim mladim matematičarima (Okružno takmičenje, SBO) Dodela diploma i nagrada najboljim mladim matematičarima (Okružno takmičenje, SBO) Dodela diploma i nagrada najboljim mladim matematičarima (Okružno takmičenje, SBO) Dodela diploma i nagrada najboljim mladim matematičarima (Okružno takmičenje, SBO)
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 3 nedelje
Komentara: 3
Pregleda: 6098

Povezana vest

Povezane teme

takmičenje iz matematike

nataša aleksić

okružno takmičenje iz matematike

dodela diploma

dodela pohvalnica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.