Komentara: 9
Pregleda: 4086
Foto

Divlja deponija nekoliko metara od obale jezera Palić

21.11.2022. u 12:13h
Izvor: Subotica.com
Na samo 200m od Prečistača otpadnih voda i tik uz obalu jezera Palić mesecima unazad niče divlja deponija. Na ovaj problem ukazali su nam članovi Udruženja građana "Solidarnost" koji svedoče da neodgovorni pojedinci teretnim vozilima dovlače građevinski šut i drugi otpad.
Divlja deponija nekoliko metara od obale jezera Palić

Naš sugrađanin Ištvan Jo od proleća do pozne jeseni vikende provodi upravo na ovom mestu gde, sa prijateljima, uživa u rekreaciji i razonodi. Kako kaže, od pre nekoliko meseci ova zelena oaza, koja se inače nalazi u zaštićenom području 3. kategorije, počela je da se pretvara u divlju deponiju.

Divlja deponija nekoliko metara od obale jezera PalićTokom avgusta sam primetio da se tu dovlači zemlja, ali nije mi to bilo sumnjivo, jer sam mislio da će da popunjavaju zemljani put. Međutim, nekoliko nedelja kasnije počeli su da dovlače građevinski šut. Sada ovde ima oko 30 kamiona otpada. Ima svega, najlona, nekoliko gomila kuhinjskih krpa, građevinskog šuta, bile su i neke cevi, ali su to sakupljači sekundarnih sirovina odneli - priča nam Ištvan koji je član UG "Solidarnost".

Divlja deponija nekoliko metara od obale jezera PalićOsim što ruži okolinu, građevinski šut i drugi otpad koji se tu dovlači teretnjacima, iako se gradska deponija nalazi u blizini, ugrožava biljni i životinjski svet.

Ova divlja deponija je na samo 5 metara od jezera, kada pada kiša to se sliva u vodu u kojoj se nalaze ribe, kornjače, a tu su i labudovi i patke, kao i druge vrste. Pratiću ovo, jer ne želim da neko uništava prirodu i da mesto na kom leti uživaju penzioneri i porodice sa decom pretvara u ruglo - navodi Ištvan i podseća da je ovo 1. sektor jezera Palić.

Iz UG "Solidarnost" poručuju da je odlaganje otpada tik uz obalu jezera Palić nedopustivo i traže od nadležnih da hitno zaustave dalje širenje ove divlje deponije.

Divlja deponija nekoliko metara od obale jezera PalićNaš grad i država ulažu ogroman novac da se Palić oporavi, a neodgovorni pojedinci za to apsolutno ne mare. To je bezorbrazluk. O ovome ćemo obavestiti lokalnu samoupravu, kao i inspekciju kako bi se sve učinilo da se spreči dalje širenje ovog rugla. Iz nedelje u nedelju tu je sve više smeća, neko je dao sebi za pravo da zagađuje našu životnu sredinu i mora mu se stati na put - izričit je Mikloš Olajoš Nađ, predsednik UG "Solidarnost".

U blizini nalazi se i Prihvatni centar čiji korisnici takođe ne mare mnogo za prirodu o čemu svedoči smeće oko kampa. Garderoba, ambalaže od hrane i pića, maramice, kese i drugi otpad, umesto u kontejner koji se nalazi ispred objekta, baca se po zemljanim putevima i u šipražje.

Divlja deponija nekoliko metara od obale jezera Palić

Izvor: Subotica.com
Obilazak divlje deponije iza prečistača otpadnih voda (1. sektor) Obilazak divlje deponije iza prečistača otpadnih voda (1. sektor) Obilazak divlje deponije iza prečistača otpadnih voda (1. sektor) Obilazak divlje deponije iza prečistača otpadnih voda (1. sektor) Obilazak divlje deponije iza prečistača otpadnih voda (1. sektor) Obilazak divlje deponije iza prečistača otpadnih voda (1. sektor) Obilazak divlje deponije iza prečistača otpadnih voda (1. sektor) Obilazak divlje deponije iza prečistača otpadnih voda (1. sektor)
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 5 meseci
Komentara: 9
Pregleda: 4086
Povezane teme

palić

divlja deponija

prečistač otpadnih voda

deponija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.