• Pregleda: 4162

Diplomate u Tenis klubu "Spartak"

U organizaciji Tenis kluba "Spartak" danas je u Dudovoj šumi održan egzibicioni teniski turnir na kojem su učestvovale diplomate - ambasadori, konzuli, šef delegacije Evropske unije Majkl Davenport, ali i rekreativci TK "Spartak" koji su prošle godine i osvojili turnir.
Diplomate u Tenis klubu "Spartak"

Goste iz diplomatskih krugova pozdravio je gradonačelnik Subotice Jene Maglai i poželeo im ugodan boravak u našem gradu.

- "Bilo bi dobro da ovaj turnir bude tradicionalan pošto ovde imate sve uslove da se opustite, družite i na neki način promovište naš grad. Želim vam dobre mečeve i ferplej." - izjavio je Maglai

TK "Spartak" ovu sportsku manifestaciju održao je deseti put uzastopno i na kojoj su pored "domaćih" rekreativaca iz Spartaka učestvali članovi diplomatskog kluba iz više država. Danas su na terenima u Dudovoj šumi bili prisutni mnogobrojne diplomate koje igraju tenis i koje su se odazvale i ove godine da budu deo egzibicije. Diplomate su uglavnom došle u pratnji svojih porodica.

Između ostalih u Subotici su bili ambasadori SAD Majkl Kirbi, Austrije Johanes Ajgner, Mađarske Oskar Niković, Turske Mehmet Kemal Bozaj, Grčke, Bugarske, FInske, Velike Britanije, kao Majkl Devenport koji je na ovom egzibicionom turniru bio predstavnik Evropske unije, kao Šef delegacije Evropske unije u Srbiji.

Ispred Teniskog kluba "Spartak" goste je pozdravio i predsednik kluba Milan Vučković koji je takođe poželeo dobru zabavu i poštene borbe.

- "Cilj druženja je negovanje prijateljskih odnosa i želja nam je da dragi gosti upoznaju naš grad, naše kulturne objekte i generalno provedu lep dan kroz opušteno druženje." - izjavio je Vučković

Ambasador Austrije Johanes Ajgner je na ovom turniru već treću godinu za redom i kako kaže veliko mu je zadovoljstvo što je prisutan i ove godine. Tradicionalni učesnik je i Oskar Niković, ambasador Mađarske koji je ove godine broji četvrti nastup.

S obzirom na karakter turnira igrali su se mečevi bez rezultatskog imperativa i obaveze nastupa do kraja, a gosti su nakon odigranih mečeva zajedno ručali, a zatim i obišli Suboticu i neke lokalne znamenitosti.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

1
stormwatch Odgovori
Zasto ta mrizh'ca idje tako ukrivo na slici? RENOVIRANJE!!!!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.