Komentara: 31
Pregleda: 5559

Deo subotičkih socijalista traži ostavku privremenog rukovodstva

30.01.2015. u 13:57h
Izvor: Subotica.com
Nezadovoljni funkcionisanjem privremenog organa uprave GrO Socijalističke partije Srbije, nezadovoljni subotički socijalisti podneli su peticiju sa 300 potpisa krovnim pokrajinskim i republičkim organima stranke, u kojoj zahtevaju ostavku privremenog rukovodstva.
Deo subotičkih socijalista traži ostavku privremenog rukovodstva

Peticiju u kojoj se, između ostalog, traži da se „aktivnosti Gradskog odbora obavljaju u skladu sa Statutom stranke jer se aktivnosti u mesnim organizacijama odvijaju nestatutarno, selektivnim pozivanjem članstva i angažovanjem navijačkih grupa i nečlanstva, što dovodi i do fizičkih obračuna“, potpisala je trećina članstva, među kojima su istaknuti, dugogodišnji članovi, čak i oni koji su bili deo privremenog rukovodstva, predsednici mesnih odbora, mladi aktivisti...

Kako se u javnosti može čuti, razlog za nezadovoljstvo je što se privremeni organ uprave, imenovan početkom novembra, sve ovo vreme bavio „sam sobom i kadriranjem direktora u javnim preduzećima, umesto da podmladi članstvo, uvede red u funkcionisanje partije i organizuje izbornu konferenciju“. Po rečima nezadovolnjih socijalista, „počele su podele unutar privremenog organa, koji funkcioniše bez kvoruma, sastanci se održavaju u tajnosti a na njih se pozivaju samo odabrani članovi, a vode ga ljudi  koji su do skoro istovremeno bili u dve stranke“.

Objašnjenje ovih, nimalo naivnih optužbi, potražili smo od Duška Stipanovića, predsednika odborničke grupe SPS-PUPS-JS-SBB, ali on nije želeo da ih komentariše.

- "Problemi postoje u svakoj partiji i mi ćemo ih rešiti unutar partije, a javnost će o svemu biti obaveštena kada dođe vreme" – izjavio je kratko Stipanović.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 1 mesec
Komentara: 31
Pregleda: 5559

Povezane vesti

Povezane teme

sps subotica

socijalistička partija srbije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.