Komentara: 35
Pregleda: 8199
Foto

Održana izborna konferencija GrO Socijalističke partije Srbije

26.11.2014. u 08:41h
Izvor: Subotica.com
U Dečjem pozorištu sinoć je održana izborna konferencija na kojoj je izabrano 16 delegata koji će 14. decembra učestvovati na kongresu partije u Beogradu.
Održana izborna konferencija GrO Socijalističke partije Srbije

Izbornu konferenciju organizovalo je privremeno rukovodstvo GO na čijem čelu je Nebojša Crnogorac, a svojim prisustvom su je uveličali Branko Ružić, predsednik Izvršnog odbora Glavnog odbora, Radoslav Striković, potpredsednik pokrajinskog odbora, Marko Rovčanin, predsednik OO Mali Iđoš...

- U skladu sa našim kriterijumima vezanim za deveti kongres Socijalističke partije Srbije, među kojima su ostvareni rezultati na izborima, Subotici pripada 16 delegata a 17 na pokrajinskoj konfereniji u Novom Sadu – objasnio je Branko Ružić, neposredno po završetku konferencije. - Ovo je bila jedna demonstarcija jedinstva i snage SPS-a, reafirmacije našeg programa i politike koju promovišemo. Očekujem da ovo rukovodstvo iznedri 60 dana  posle kongresa,  u punom kapacitetu, jaku gradsku organizaciju, koja će i dalje imati važnu ulogu u loklanoj vlasti i mislim da će upravo to biti način za reafirmaciju SPS u Subotici i Severnobačkom okrugu. Smatram da posedujemo impozantan kadrovski potencijal, a tu je takođe i veliki broj mladih koji su se priključili partiji.

Po njegovim rečima, zbog problema unutar Gradskog odbora, Glavni odbor je preuzeo odgovornost i doneo odluku o obrazovanju privremnih organa, i to ne samo u Subotici, već i u Novom Sadu i  Pančevu.

- Na taj korak smo se odlučili kako bi postigli rezultate za koje mislimo da imamo kapaciteta, tako da nema problema, niti frakcija. Svi oni koji priznaju demokratske odluke u partiji daće svoj doprinos, dok oni koji ne priznaju sami sebe diskvalifikuju – jasan je Ružić.

Izbornoj konferenciji prisustvovalo je 68 od 81 delegata Gradskog odbora.

- Čvrsto, jasno i odlučno smo izabrali naše predstavnike u višim organima stranke – istakao je Nebojša Crnogorac. - Stanje u Gradskom odboru posle, za neke iznenađujućih promena, se stabilizovalo. Nastavljamo dalje, posle kongresa imamo obavezu od dva meseca da oformimo Gradski odbor, još jači i bolji.

Izvor: Subotica.com
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 1 mesec
Komentara: 35
Pregleda: 8199
Povezana vest
Povezane teme
sps sps subotica socijalistička partija srbije nebojša crnogorac
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.