• Pregleda: 3573

Delimo karte za predstave Narodnog pozorišta - Mister dolar i Natatorijum

Narodno pozorište Subotica na Sceni jadran u petak je počelo novu sezonu,a prva premijera je bila predstava "Glorija" rediteljke Anđelke Nikolić. Ova predstava će biti održana još dva puta ovog meseca. Sajt subotica.com deli 8*2 karte za dve predstave - Mister dolar i Natatorijum, a kako do karata pogledajte u nastavku.
Delimo karte za predstave Narodnog pozorišta - Mister dolar i Natatorijum

Drama na srpskom jeziku posle premijere predstave "Glorija" nastavlja scenska izvođenja u subotu predstavom "Mister dolar".

Glumci drame na srpskom jeziku sinoć su u okviru 54. međunarodnog teatarskog festivala (MESS) koji se ovih dana održava u Sarajevu, pred prepunom salom Sarajevskog ratnog teatra izveli predstavu "Koštana" Borisava Stankovića, po režiji Andraša Urbana.

U cilju podsticanja posećivanja kulturnih dešavanja u gradu, a u saradnji sa Narodnim pozorištem iz Subotice, delimo 4 puta po dve karte za dve pozorišne predstave koje se održavaju 11. i 15. oktobra, a u pitanju su komedija "Mister dolar" i drama "Natatorijum".

Kako do karata?

Svi zainteresovani posetioci koji žele da pogledaju jedno od ove dve predstave treba da nam se jave na mejl  sa napomenom koju predstave žele da pogledaju, a mi ćemo sutra (sreda) tokom prepodneva obavestiti osvajače karata i gde će iste moći da podignu. U mejlu koji pošaljete obavezno navedite Ime, prezime i kontakt telefon.

Predstava: Mister dolar (subota, 11. oktobar 19,30 časova)

Predstava rađena po jednoj od najpopularnijih Nušićevih komedija "Mister dolar" biće na repertoaru subotičkog Narodnog pozorišta od petka. Rediteljka predstave, Snežana Trišić kaže da nije bilo teško pronaći vezu komada sa današnjim vremenom, jer je Nušić svevremen.

Tršić smatra da je Nušić, na neki način bio savest svoga vremena, te da su i oni želeli da se postave tako prema komadu. Autorski tim, pored rediteljke čine dramaturg Dimitrije Kokanov, scenograf Marija Kalabić, kostimograf Milica Grbić Komazec, Irena Popović koja potpisuje muziku i koreograf Andreja Kulešević.

„Mister dolar“ je predstava u kojoj je angažovan ceo ansambl: Marko Makivić tumačiće lik Matkovića, naslednika i vlasnika hotela „Dolar“, Milan Vejnović je Žan, konobar u hotelu, dok će Jelena Mihajlović dočarati lik Mariške, konobarice u hotelu „Dolar“.

Jovan Ristovski biće gospodin predsednik stranke, Suzana Vuković je gospođa u odnosima s javnošću ili PR dok ćemo Srđana Sekulića gledati u ulozi gospodina sa bogatim nasledstvom. Vladimir Grbić tumači lik gospodina sa dobrim vezama, Miloš Stanković je gospodin savetnik bez reputacije, a gospođa savetnikovica sa reputacijom je Kristina Jakovljević.

Zoran Bučevac glumiće gospodina sa velikim zaslugama ili akademika, Ljubiša Ristović biće gospodin u komunikaciji s gospodom bogom ili sveštenik i gospodin šeik. Vesna Kljajić Ristović tumači lik gospođe sa glasnim žicama o kojoj se mnogo šapuće i gospođe poštene radnice u čarapari. Gospođa model šanel biće Snežana Jakšić, dok će Branko Lukač biti gospodin kreator javnog mnjenja ili urednik, a Minju Peković ćemo gledati u ulozi Nine- ćerke gospodina predsednika stranke.

Predstava: Natatorijum (sreda, 15. oktobar 19,30 časova)

Predstava "Natatorijum", rediteljke Selme Spahić nosi podnaslov "O nadi" i predstavlja autorsko delo sedam umetnika.

Tematski okvir predstave je nada, a odsusvo nade, kao opšta, ali tačna dijagnoza društvenog trenutka, polazišna je tačka istraživanja u pozorišnom procesu. Proces je započeo autentičnim glumačkim impresijama, refleksijama o gradu i širem društvenom okruženju, koje su potom tretirane kroz različite rediteljske i dramaturške zadatke. Kroz individualne probe sa rediteljkom glumci i glumica su nastojali da u sopstvenom iskustvu pronađu ili da iz iskustva skiciraju konkretne ličnosti, koje će postati osnova za dramske likove unutar tematske odrednice.

Svi motivi i situacije proizvod su neposrednih doživljaja gradskog života, faktografije ili mitologije. Mitski subotički bazeni, izgrađeni, nedovršeni, urušeni ili zaboravljeni nametnuli su se kao motiv.


Na ove dve predstave srećne dobitnike vodimo besplatno, a za ostale ulaznica za nepremijerno izvođenje predstava na Sceni Jadran iznosi 350 dinara. Blagajna pozorišta radi svaki dan od 10 do 13 časova i od 18 časova pa sve do početak predstave. Informacije i rezervacije na broj telefona 024/557-436.  kompletan repertoar drame na srpskom i mađarskom jeziku možete da pogledate u povezanoj vesti.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.