Komentara: 5
Pregleda: 5337

"Dečji svetosavski dani" od 27. do 30. januara

25.01.2016. u 16:28h
Izvor: Subotica.com
Osnovna škola "Matko Vuković" iz Subotice uz saradnju brojnih subotičkih obrazovnih ustanova i nesebičnu podršku Grada Subotice i SPC organizuje od 27. do 30. januara manifestaciju "Dečji svetosavski dani".
"Dečji svetosavski dani" od 27. do 30. januara

27. januara je otvaranje manifestacije izložbom likovnih radova u OŠ“ Matko Vuković“ u 18 časova, a 28. januara u „Dečjem pozorištu“ u 19 časova je svečano otvaranje i program u kome učestvuju osnovne škole iz Subotice: OŠ “Sečenji Ištvan“, OŠ “Ivan Goran Kovačić“, OiSŠ “Žarko Zrenjanin“, Školski centar sa domom učenika „Dositej Obradović“, Muzička škola iz Subotice i OŠ “Matko Vuković“. Kao gosti programa učestvovaće i Dječiji tamburaški orkestar Hrvatske glazbene udruge „Festival bunjevački pisama“ i Dom za decu ometenu u razvoju „Kolevka“

29. januara u SKC „Sveti Sava“ sa početkom u 19 časova je svečani program u kome učestvuju učenici OŠ „Sonja Marinković“, OŠ „ Jovan Mikić“, OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ i gosti članice Dečjeg crkvenog hora Pravoslavne Svetovaznesenjske crkve u Subotici „ Sveti Roman Melod“. Pored navedenih škola u likovnom konkursu su učestvovale OŠ „Kizur Ištvan“ i OŠ „Sveti Sava“ Na kraju programa je svečana dodela nagrada pobednicima svetosavskog likovnog konkursa.

"Dečji svetosavski dani" od 27. do 30. januara

30. januara, u okviru humanitarnog dana, pripremljen je program koji će biti prikazan u „Kolevci“ i Gerontološkom centru Subotica.

Kum manifestacije je Ilija Maravić, a članovi organizacionog odbora su Mirjana Stevanović, Dragana Albijanić i Nenad Stojanović.

Organizatori i svi dobronamerni ljudi koji su se uključili u rad na pripremama manifestacije žele da mlade afirmišu kroz negovanje i očuvanje istinskih duhovnih, obrazovnih i kulturnih vrednosti. Takođe, nadaju se da će ova manifestacija zaživeti kao tradicija dostojna Svetosavlja i od srca vas pozivaju da ih svojim prisustvom podržite u tome. 

Izvor: Subotica.com
Dečji svetosavski dani - svečano otvaranje Dečji svetosavski dani - svečano otvaranje Dečji svetosavski dani - svečano otvaranje Dečji svetosavski dani - svečano otvaranje Dečji svetosavski dani - svečano otvaranje Dečji svetosavski dani - svečano otvaranje Dečji svetosavski dani - svečano otvaranje Dečji svetosavski dani - svečano otvaranje
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 godina i 2 meseca
Komentara: 5
Pregleda: 5337

Povezane vesti

Povezane teme

Sveti Sava

dečji svetosavski dani

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.