Komentara: 1
Pregleda: 6543
Foto

Deca sa Kosova u poseti našem gradu

11.09.2016. u 15:31h
Izvor: Subotica.com
Već devetu godinu za redom u našem gradu se održava akcija „Deci sa Kosmeta s ljubavlju, zajedno u školskim klupama“. Osnovcima sa Kosova i Metohije svoja vrata otvorile su OŠ „Sonja Marinković“ i „Jovan Jovanović Zmaj“.
Deca sa Kosova u poseti našem gradu

Akciju, kao i prethodnih godina, organizuje UG „Dečja radost“ iz Gnjilana, a kod svojih vršnjaka boravilo je 46 dece iz sela u okolini Gnjilana, Lipljana, Kosovske Kamenice, Kovo Polja, Srbice...

- Deca od 4. do 8. razreda smeštena su kod svojih drugara i zajedno idu na časove i izlete. Obišli smo Đurđin, Palić, fruškogorske manastire, Hram Vaznesenja gospodnjeg u našem gradu, a kao i prethodnih godina, u njihovu čast je priređen koncert u centru grada – kaže Branka Bešlić, psiholog u OŠ „Sonja Marinković“. - Iz ove akcije rodila su se prijateljstva koja traju već godinama i možemo reći da ona traje mnogo duže od ovih desetak dana. Na Vidovdan smo mi išli u posetu njima na Kosovo.

Deca sa Kosova u poseti našem gradu

U školskim klupama spojio se sever i jug naše zemlje. Ali ne samo to. Spojili su se bezbrižan i veseo život i detinjstvo u stalnom strahu i sa ograničenom slobodom kretanja. Pune učionice i najsavremenija nastavna pomagala ostavile su u čudu đake kojih u odeljenjima ima uglavnom manje od deset.

Deca sa Kosova u poseti našem gradu

- U našem razredu ima četiri đaka, a ovde ih je mnogo više i odmah je sve drugačije – kaže Momir Kovačević iz sela Banja u opštini Srbice, učenik četvrtog razreda OŠ „Milun Jakšić“. - Drugačije je i u gradu, svi se slobodno šetaju, a mi idemo uglavnom u crkvu, ponekad u Istok i Lipljan, ali nas onda moraju pratiti.

Na sportskim terenima „Brend SU“ deca su juče odmerila snage u fudbalu i odbojci, ali ovoga puta pobednika nije bilo. Pobedilo je drugarstvo.

Izvor: Subotica.com
Deca sa Kosova u poseti Subotici Deca sa Kosova u poseti Subotici Deca sa Kosova u poseti Subotici Deca sa Kosova u poseti Subotici Deca sa Kosova u poseti Subotici Deca sa Kosova u poseti Subotici Deca sa Kosova u poseti Subotici Deca sa Kosova u poseti Subotici
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 7 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 6543
Povezane teme

oš sonja marinković

deca sa kosova

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.