Komentara: 27
Pregleda: 4796

Davor Štefanek kandidat za predsednika Sportskog saveza Srbije

20.12.2017. u 11:41h
Izvor: Subotica.com
Davor Štefanek kandidat je za predsednika nacionalnog Sportskog saveza. Kako saznajemo, 32-godišnji Subotičanin ima podršku većine članova UO SSS, a protivkandidat mu je aktuelni predsednik Aleksandar Šoštar.
Davor Štefanek kandidat za predsednika Sportskog saveza Srbije

Zlatni olimpijac iz Rija, Davor Štefanek, kandidat je za predsednika Sportskog saveza. Po nezvaničnim informacijama do kojih smo došli, Štefanek ima značajno veću podršku Upravnog odbora Sportskog saveza Srbije i prilično je izvesno da će on naslediti upravo Šoštara, proslavljenog vaterpolistu i živu legendu srpskog sporta, koji kako stoje stvari privodi kraju svoj mandat. Ukoliko UO ovaj izbor potvrdi na narednoj  sednici zakazanoj za 27. decembar, novi predsednik će još ove godine započeti svoj četvorogodišnji mandat.

- Velika mi je čast da budem kandidat za predsednika Sportskog saveza Srbije, to je veliki zalogaj u mojoj sportskoj karijeri, ovaj put u ulozi sportskog radnika. Mislim da ću se pokazati kao što sam se pokazao na strunjači, sigurno ću dati svoj maksimum, borac sam i boriću se da bude sport u Srbiji bude bolji - kaže Davor Štrefanek - Mislim da sam dobro radio proteklih godinu dana u Rvačkom klubu "Spartak" i da me je to najbolje preporučilo da se kandidujem za ovu funkciju u Sportskom savezu Srbije. Iza nas je uspešna godina, posle 7 godina doneo sam titulu šampiona države u Subotica, gde joj je mislim i mesto.

Davor Štefanek kandidat za predsednika Sportskog saveza Srbije

Funkcija predsednika Sportskog saveza Srbije donosi obaveze da se brine o granskim savezima kao i da podržava sve sportske događaje i manifestacije u vezi sa sportom u našoj zemlji. Zbog sukoba interesa, Štefanek je krajem prošle nedelje podneo ostavku na mesto predsednika Rvačkog kluba "Spartak", ali i dalje ostaje takmičar aktuelnog šampiona Srbije, subotičkog "Spartaka".

- Ostavku na mesto predsednika Rvačkog kluba "Spartak" podneo sam još prošle srede, još uvek nemamo rešenje, ali tražimo pravog čoveka koji može da me zameni i nastavi istim tim intenzitetom kao što sam ja radio - dodaje Štefanek.

Krajem prošle nedelje Štefanek je primio još jednu prestižnu nagradu u svom gradu, kojom je proglašen za najboljeg sportistu Subotice u godini na izmaku, a priznanje mu je dodelilo Sportsko društvo železničara "Jovan Mikić Spartak", koje tradicionalno dodeljuje nagrade u konkurenciji svojih članica, sportskih klubova iz Subotice.

Davor Štefanek kandidat za predsednika Sportskog saveza Srbije

Iako je na pragu da stupi na vrlo odgovornu funkciju u nacionalnom sportskom savezu, Štefanek kaže da ne razmišlja još uvek o kraju takmičarske karijere, te da će se već početkom godine aktivno pripremati za novo Svetsko prvenstvo u rvanju, a veruje i da će nastupiti i na Olimpijskim igrama u Tokiju, kada će imati 35 godina, ali i iza sebe veliko takmičarsko iskustvo i brojne sportske uspehe.

- Nadam se da ću biti fizički spreman za OI u Tokiju, posle toga ću definitivno da završim karijeru, ali do tada mislim da će moći paralelno da obavljam i funkcionerske obaveze i da se pripremam i takmičim za predstojeća takmičenja - zaključuje Štefanek.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 3 meseca
Komentara: 27
Pregleda: 4796

Povezane vesti

Povezane teme

davor štefanek

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.