Komentara: 0
Pregleda: 2784

Danas počinje 64. Festival profesionalnih pozorišta Vojvodine

07.04.2014. u 11:38h
Izvor: Agencija "Tanjug"
Od danas pa sve do 13. aprila u Subotici se održava 64. Festival profesionalnih pozorišta Vojvodine na kojoj će nastupiti, između ostalih, subotičko pozorište sa svojom predstavom "Brak Beti i Bu" na srpskom jeziku i predstavom "Kralj Ibi" u izvođenju Drame na mađarskom. Pored predstava za odrasle biće prikazano i 6 predstava za decu.
Danas počinje 64. Festival profesionalnih pozorišta Vojvodine

Zvanično otvaranje 64. Festivala profesionalnih pozorišta Vojvodine biće večeras u 19,30 časova na sceni Jadran Narodnog pozorišta, a Gala program povodom završetka Festivala zakazan je za 12. april takođe na sceni „Jadran“ od 19,30 časova.

Festival profesionalnih pozorišta Vojvodine svečano će u Subotici otvoriti potpredsednik Vlade Vojvodine i pokrajinski sekretar za kulturu i javno informisanje Slaviša Grujić, saopštio je biro vojvođanske vlade za odnose s javnošću.

Na tom festivalu, 64. po redu, do 13. aprila takmičiće se šest predstava, prema izboru festivalskog selektora Dušana Petrovića.

Posle pregledane ukupno 31 predstave u proteklih godinu dana, reditelj Petrović je za festival odabrao dramu “Gospođa Olga” M. Bojića u režiji Gorčina Stojanovića i izvođenju Narodnog pozorišta u Somboru.

Molijerovog “Don Žuana”, mladog reditelja Igora Vuka Torbice, izvešće zrenjaninsko Narodno pozorište “Toša Jovanović” a sa predstavom “Neoplanta” Lasla Vegela u režiji Andraša Urbana nastupiće Novosadsko pozorište/Ujvideki sinhaz.

U festivalskoj selekciji su i koprodukcija Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu i Novosadskog pozorišta “Neka se jave najbolji” Ane Terek u režiji Zoltana Puškaša, “Kralj Ibi” Alfreda Žarija i reditelja Andraša Demetera u izvođenju Drame na mađarskom jeziku Narodnog pozorišta u Subotici.

Drama na srpskom jeziku Narodnog pozorišta u Subotici nastupiće s predstavom “Brak Beti i Bua” Kristofera Duranga u režiji Olivere Đorđević.

Selektor Petrović odabrao je za 64. Festival profesionalnih pozorišta Vojvodine i šest predstava za decu.

Više detalja o selekciji programa pogledajte na zvaničnom sajtu Zajednice profesionalnih pozorišta Vojvodine. Kompletan program kao i satnica održavanja predstava i pratećeg programa možete pogledajti ovde.

Izvor: Agencija "Tanjug"
Postavljeno pre 9 godina i 11 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2784

Povezane vesti

Povezane teme

Narodno pozorište

pozorišna predstava

festival profesionalnih pozorišta vojvodine

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.