• Pregleda: 2469

64. Festival profesionalnih pozorišta Vojvodine od 7. do 12. aprila u Subotici

Narodno pozorište Subotica od 7-12. aprila biće domaćin 64. Festivala profesionalnih pozorišta Vojvodine. U zvaničnoj selekciji Festivala nalazi se 6 dramskih i 5 predstava za decu.
64. Festival profesionalnih pozorišta Vojvodine od 7. do 12. aprila u Subotici

Glavni program Festivala odvijaće se u Narodnom i Dečjem pozorištu, kao i u pozorištu „Deže Kostolanji“, dok će se prateći programi odvijati u subotičkim ustanovama kulture.

Tako će izložbe biti organizovane u Gradskom muzeju i „Likovnom susretu“, promocije knjiga u Gradskoj biblioteci i Fondaciji „Danilo Kiš“. U prateći program se uključila i Gimnazija „Svetozar Marković“ gde će se održavati promocije raznih departmana fakulteta koji školuju kadar koji može da se zaposli u teatru. Tokom Festivala biće održana i Međunarodna konferencija „O regionalnoj saradnji“ pod pokroviteljstvom Predsednika Skupštine AP Vojvodine.

Zvanično otvaranje 64. Festivala profesionalnih pozorišta Vojvodine biće 7. aprila u 19,30 časova na sceni Jadran Narodnog pozorišta, a Gala program povodom završetka Festivala zakazan je za 12. april takođe na sceni „Jadran“ od 19,30 časova. Detaljan program Festivala nalazi se na sajtu pozorišta: http://www.suteatar.org.

Izvor: RTV Yueco / Autor: Jasmina Peić

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.