Komentara: 36
Pregleda: 8019

Danas obeležavanje Dana Dužijance

15.08.2017. u 11:30h
Izvor: Subotica.com
Bunjevački nacionalni savet i Centar za kulturu Bunjevaca obeležiće danas „Dan Dužijance“, jedan od četiri nacionalna praznika bunjevačke nacionalne zajednice.
Danas obeležavanje Dana Dužijance

Jutros u 9 časova u Franjevačkoj crkvi održana je Misa zahvalnica, a program obeležavanja praznika posvećenog završetku žetve počeće u 17.45 časova ispred Bunjevačke matice (Korzo), odakle će krenuti svečana povorka do centralnog gradskog Trga, gde se u okviru kulturno-umetničkog programa očekuje nastup oko 300 folkoraša. Kako je ranije najavljeno na Dužijancu ove godine dolaze predstavnici Bunjevaca iz Mađarske,  KUD iz Tompe, a gosti će biti i članovi jednog bunjevačkog udruženja iz Čonoplje, kao i subotička udruženja

Nakon nastupa KUD-ova delegacija Bunjevačkog saveta, i svi zainteresovani građani, položiće cveće na bistu Blaška Rajića.

Tradicionalna Svečana akademija biće održana s početkom u 19 časova u Velikoj većnici Gradske kuće, gde će ovogodišnji bandaš i bandašica predati hleb od novog brašna i venac od žita predsednici Bunjevačkog nacionalnog saveta, dr Suzani Kujundžić Ostojić.

Danas obeležavanje Dana Dužijance

Obeležavanje nacionalnog praznika Bunjevaca biće završeno Bandašicinim kolom, koje je planirano za 20 časova, u restoranu  „Spartak S“.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 8 meseci
Komentara: 36
Pregleda: 8019

Povezane vesti

Povezane teme

dan dužijance

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.