Komentara: 97
Pregleda: 14887

Dan Zaljubljenih u Subotici

11.02.2013. u 22:41h
Širom sveta 14. februar se slavi kao Dan zaljubljenih. Postoji više legendi o poreklu dana Svetog Valentina.
Dan Zaljubljenih u Subotici

Najpoznatija legenda potiče iz dalekog vremena starog Rima, po kojoj je Valentin bio sveštenik koji je protiv zakona cara Klaudija II venčavao zaljubljene vojnike koji su se hteli ženiti. Car je zabranio veridbu i ženidbu vojnicima kako bi sprečio želju za ostankom kod kuće umesto odlaska u rat. Careva ruka ga je naravno sustigla, i 14. februara su mu odrubili glavu. Posle smrti ga je narod proglasio svecem, a nakon toga, u 5. veku, i Papa je proglasio 14. februar danom svetog Valentina, zaštitnika zaljubljenih.

Brz život kojim danas živimo često nam ne ostavlja vremena i prilike da se posvetimo voljenim osobama onoliko koliko to želimo. Ovaj dan može da bude upravo dan kada sve ostane manje važno i kad uz nežnu reč treba da podsetimo i sebe i druge šta pokreće svet, i šta je stvarno najbitnije. Razlog što je ovaj praznik oživeo nije samo trka za profitom, i specijalne ponude parfimerija, poslastičarnica, hotela i agencija koje nude aranžmane za ovaj dan, nego je ljubav i potreba da se voli i bude voljen, ono zbog čega je tako masovno prihvaćen u celom svetu.


Subotica i Dan zaljubljenih

Koja su to sve dešavanja 14. februara u Subotici pokušali smo da vam predstavimo u narednih nekoliko rečenica.

U Staroj piceriji od 21 čas nastupa "Bye Darling", u Sax caffe dolazi Željko Vasić. U Maloj gostioni će vas dočetati bend "Apsolutno romantično", u Borsalinu tamburaški orkestar "Ravnica", u klubu Galija nastupa Nebojša Vojvodić, a u Renesansi tokom celog dana za zaljubljene parove pripremaju iznenađenja.

Mirna Radulović za Dan zaljubljenih - poklanjamo karte

Ono što je možda ovom prilikom potrebno i posebno izdvojiti jeste nastup Mirne Radulović, pobednice Prvog glasa Srbije, u hotelu Galleria.

Dan Zaljubljenih u Subotici

Dan zaljubljenih se organizuje u Balskoj sali hotela Galleria i rezervacije i preuzimanje karata se može izvršiti na broj telefona 024/647-282 ili u Bavarskoj pivnici. Cena romantične večere je 1.990,00 dinara po osobi. Organizatori garantuju odličan provod pun pravih emocija za 14. februar.

Sajt Subotica.com je svojim posetiocima obezbedio 10 x 1 kartu za Dan zaljubljenih u hotelu Galleria. 10 najbržih posetioca koji putem komentara na ovu vest navedu bar jednu od pesama koje je Mirna Radulović pevala u toku poslednje večeri finala Prvog glasa Srbije, dobiće po jednu kartu.

Napomena: Važno je da prilikom ostavljanja odgovora navedete ispravnu e-mail adresu.

Ekipa sajta Subotica.com želi puno ljubavi svima uz podsećanje da nam je 15. februar, petak, neradni dan (Sretenje - Dan državnosti Srbije).

Obaveštenje

Dobitnici karata će u toku današnjeg dana dobiti e-mail sa instrukcijama o preuzimanju istih. Svima onima koji su učestvovali, a nisu osvojili karte, više sreće želimo drugi put. 

Postavljeno pre 11 godina i 2 meseca
Komentara: 97
Pregleda: 14887

Povezane vesti

Povezane teme

Grad Subotica

dan zaljubljenih

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.