Komentara: 14
Pregleda: 12527

Dan zaljubljenih "obeležen" na Plavoj fontani

14.02.2013. u 19:13h
Izvor: RTV Yueco
Današnji dan, 14. februar, pravoslavni vernici obeležavaju kao dan Sv. Trifuna, dok katolički vernici obeležavaju Valentinovo.
Dan zaljubljenih "obeležen" na Plavoj fontani

Veruje se da Sv. Trifun štiti sela i naselja od grada i poplava, odnosno da je čuvar vinograda i drugih useva od raznih štetočina. Posebno u vinogradarskim krajevima Vojvodine, Šumadije i Pomoravlja to je najveći vinarsko-vinogradarski praznik jer je Sv. Trifun zaštitinik i slava vinogradara i gostioničara.

S pojavom zapadne mode kod nas je opšte prihvaćeno i slavlje Dana zaljubljenih, odnosno Valentinova, koji je najpopularniji među mladim ljudima od 17 do 25 godina. Izuzetnu važnost mu pridaju i mladi parovi kojima ima gotovo isti status kao godišnjica, dok ga oni preko 35. godina smatraju uglavnom neinteresantnom novatarijom. Na ovaj dan najčešće se poklanja cveće, i to ruže, potom bobonjere, plišane igračke, kozmetika, a neki se odlučuju da svoju voljenu zaprose baš na ovaj dan. I tako, i ljubav zvanično ima svoj dan, iako bi trebalo da traje koliko i sam život.

E ovo je baš simpatično...

Fotografiju (od pre par minuta) koja je i nosilac naslova ove vesti ne verujemo da je potrebno dodatno komentarisati. Veliki pozdrav Jovanu, njegovoj simpatiji i "saučesnicima" :)

Dan zaljubljenih "obeležen" na Plavoj fontani

Dan zaljubljenih "obeležen" na Plavoj fontani

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 2 meseca
Komentara: 14
Pregleda: 12527

Povezana vest

Povezane teme

sveti trifun

dan zaljubljenih

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.