Komentara: 12
Pregleda: 9653

"Dan za Danijelin san" – akcija za kupovinu kuće slepoj Danijeli Pejić

06.04.2019. u 10:36h
Izvor: Subotica.com
Priča o vrednoj, savesnoj i pametnoj devojci Danijeli Pejić, koja se slepa bori sa nemaštinom naterala je suze i onima najtvrđeg srca. Neki sugrađani su osim empatije i saosećanja odlučili da žele da učine više, konkretnije. Stvorila se ideja o "danu za Danijelin san".
"Dan za Danijelin san" – akcija za kupovinu kuće slepoj Danijeli Pejić

Zahvaljujući dobrim ljudima, Danijeli se sada uplaćuje staž u Udruženju slepih i slabovih Subotice, gde predano radi administrativne poslove i pomaže u organizaciji. Međutim, Danijela sa majkom Katom živi u neuslovnoj kući na samom kraju Đurđina. Ne samo što je daleko, već kuća svakog trenutka preti da se sruši.

Svesni opasnosti u kojima devojka i njena majka žive, naši sugrađani su pokrenuli akciju prikupljanaj sredstava da se Danijeli Pejić ostvari najveći san – da živi pod krovom dostojnim čoveka.

"Dan za Danijelin san" – akcija za kupovinu kuće slepoj Danijeli Pejić

U MRAKU NEIMAŠTINE - Život ljudi koji su rođeni ili su tokom života ostali bez vida generalno je težak. Život u siromaštvu je, takođe, pun teskobe i nedaća. Sa samo 24 godine naša sugrađanka Danijela Pejić na svojim plećima nosi oba bremena. Ne dozvoljava im da je saviju i sruše. Iako krhka, odoleva im snagom dvometraša, ali to se ne može reći za njen dom na samom kraju Đurđina, koji svakog dana preti da se uruši. Pročitajte više.

Akcija „Dan za Danijelin san“ je već počela a centralni datum je 17. maj, kada će privrednici, privatni preduzetnici, obrtnici i ostali, pružiti robu i usluge građanima uz određeni popust, a sav prihod od tog dana biće uplaćen na Danijelin račun.

- Cilj nam je da prikupimo novac za kupovinu male kuće u širem centru grada, kako bi Danijela mogla sama da dođe do posla – kaže organizatorka Diana Sarić. – Na samom startu akciji su se priključili „Dental house Nikolić“, koji će tog dana dati  20 odsto popusta na skidanje kamenca, peskarenje i poliranje zuba, Specijalna bolnica Sveti Stefan  koja je za taj dan pripremila promo paket za 1.500 dinara, „Office Shoes“ na Korzou će tada davati 20 odsto  popusta na ceo asortiman , Frizerski salon „Mima“... Tu je još dosta imena i pozivamo i druge privrednike u našem gradu da dam se pridruže i da zajedno ostvarimo san jednoj zaista dobroj i vrednoj devojci.

"Dan za Danijelin san" – akcija za kupovinu kuće slepoj Danijeli Pejić

Kako je već rečeno, sav prihod tog dana biće uplaćen na račun slepe devojke, ali svi koji žele mogu i ranije da pomognu uplatom na račun 205-9011007610496-25 u Komercijalnoj banci na ime Danijela Pejić.

Izvor: Subotica.com
Životna priča: Danijela Pejić - život u mraku nemaštine Životna priča: Danijela Pejić - život u mraku nemaštine Životna priča: Danijela Pejić - život u mraku nemaštine Životna priča: Danijela Pejić - život u mraku nemaštine Životna priča: Danijela Pejić - život u mraku nemaštine Životna priča: Danijela Pejić - život u mraku nemaštine Životna priča: Danijela Pejić - život u mraku nemaštine Životna priča: Danijela Pejić - život u mraku nemaštine
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 2 nedelje
Komentara: 12
Pregleda: 9653

Povezane vesti

Povezane teme

Humanitarna akcija

humanitarna pomoć

humanitarni apel

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.