Komentara: 0
Pregleda: 6081

Humanitarni koncert gimnazijalaca za Danijelu Pejić

06.05.2019. u 13:44h
Izvor: Subotica.com
U nameri da se slepoj Danijeli Pejić, njihovoj bivšoj učenici, obezbedi dom dostojan čoveka, Gimnazija "Svetozar Marković" pridružila se humanitarnoj akciji "Dan za Danijelin san", te će u četvrtak, 9. maja, u Svečanoj sali škole organizovati humanitarni koncert, s početkom u 19:30 časova.
Humanitarni koncert gimnazijalaca za Danijelu Pejić

Priča o vrednoj, savesnoj i pametnoj devojci Danijeli Pejić, koja se slepa bori sa nemaštinom, pokrenula je mnoge sugrađane da se organizuju i pridruže akciji "Dan za Danijelin san" za kupovinu male kuće u širem centru grada, kako bi Danijela i njena majka imale bezbedan krov nad glavom, ali i da bi mogla sama da dođe do posla. Poslednja u nizu koja se priključila akciji je Gimnazija "Svetozar Marković" koja je odlučila da humanitarnim koncertom pomogne svojoj bivšoj učenici.

- Kada smo saznali za ovu akciju na nivou grada, profesorka Borjana Gavrilov Bolić, koja je i organizatorka celokupnog programa, dala je ideju da se i mi pridružimo. Ona je razgovarala sa učenicima, dogovorila ko će šta svirati i pevati, te smo tako sklopili jedan koncert u trajanju od sat vremena koji će biti otvoren za javnost. Pozivamo sve zainteresovane sugrađane da dođu i na taj način se pridruže ovoj akciji. Na vratima ćemo imati kutiju za dobrovoljne priloge i svako će moći da ostavi koliko god novca poželi ili je u mogućnosti da priloži - objasnila je Gordana Budanović iz Tima za promociju i kulturnu i javnu delatnost Gimnazije "Svetozar Marković".

Akcija "Dan za Danijelin san" je već počela, a centralni događaj biće 17. maja, kada će privrednici, privatni preduzetnici, obrtnici i mnogi drugi, pružiti robu i usluge sugrađanima uz određene popuste, dok će sav prihod od tog dana biti uplaćen na Danijelin račun za kupovinu kuće. Svi koji žele, mogu i ranije da pomognu uplatom na račun 205-9011007610496-25 u Komercijalnoj banci na ime Danijela Pejić.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 11 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 6081

Povezane vesti

Povezane teme

gimnazija svetozar marković

humanitarni koncert

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.