Komentara: 0
Pregleda: 1634
Foto

Dan preduzetništva u Tehničkoj školi "Ivan Sarić"

04.04.2023. u 14:55h
Izvor: Subotica.com
Tehnička škola "Ivan Sarić" organizovala je Dane preduzetništva sa ciljem da se osmacima i njihovim roditeljima približe uslovi školovanja, ali i mogućnosti učenja kroz rad.
Dan preduzetništva u Tehničkoj školi "Ivan Sarić"

Učenici Tehničke škole "Ivan Sarić" praksu obavljaju u brojnim međunarodnim kompanijama koje posluju i u našem gradu, a upravo predstavnici tih kompanija danas su razgovarali sa osnovcima o mogućnostima učenja kroz rad.

- Smatramo da je potrebno da osnovci i njihovi roditelji budu više upoznati sa kompanijama koje su u našem regionu, odnosno čime se one bave, šta naši đaci rade kod njih i kakve su im šanse da se zaposle po završetku obrazovanja - objašnjava Željko Rajčić, direktor Tehničke škole "Ivan Sarić" - Deca su se upoznala sa svim obrazovnim profilima koji učestvuju u radu tih kompanija, a koje mi kao škola obrazujemo.

Dan preduzetništva u Tehničkoj školi "Ivan Sarić"Kompanija "Ametek" jedna je od onih u kojima se obučavaju subotički đaci tehničkih smerova.

Cilj nam je da približimo deci sve mogućnosti za školovanje i zaposlenje u nadi da će po završetku školovanja doneti odluku da ostanu da rade u svom gradu - priča Srđan Zolić predstavnik ove kompanije - Imamo saradnju sa srednjim školama i Visokom tehničkom školom, učestvujemo aktivno u dualnom obrazovanju i mentorstvu za diplomske radove. 

Dan preduzetništva u Tehničkoj školi "Ivan Sarić"Đak OŠ "Vuk Karadžić" iz Bajmoka, Branislav Kosanović posetio je Dan preduzetništva i zainteresovao se za pojedine obrazovne profile u Tehničkoj školi "Ivan Sarić".

Zanima me elektronika i programiranje, mogao bih da učim za elektrotehničara računara. Zato sam i odlučio da posetim Tehničku školu, jer želim da se informišem o svim obrazovnim profilima, ali i da vidim kojim poslovima posle mogu da s ebavim - navodi Kosanović.

Dan preduzetništva u Tehničkoj školi "Ivan Sarić"

U naredna dva dana biće organizovani Dani preduzetništva za učenike Tehničke škole „Ivan Sarić“.

Izvor: Subotica.com
Dan preduzetništva u Tehničkoj školi „Ivan Sarić“ Dan preduzetništva u Tehničkoj školi „Ivan Sarić“ Dan preduzetništva u Tehničkoj školi „Ivan Sarić“ Dan preduzetništva u Tehničkoj školi „Ivan Sarić“ Dan preduzetništva u Tehničkoj školi „Ivan Sarić“ Dan preduzetništva u Tehničkoj školi „Ivan Sarić“ Dan preduzetništva u Tehničkoj školi „Ivan Sarić“ Dan preduzetništva u Tehničkoj školi „Ivan Sarić“
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 1 mesec
Komentara: 0
Pregleda: 1634
Povezane teme

tehnička škola ivan sarić

mešc

željko rajčić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.