• Pregleda: 2449

Dan otvorenih vrata u Gimnaziji "Svetozar Marković"

Dan otvorenih vrata održao se danas u Gimnaziji "Svetozar Marković", gde su budući srednjoškolci imali priliku da se na interaktivan način upoznaju sa smerovima, predmetima i budućim profesorima, kao i da porazgovaraju, te razmene iskustva sa sadašnjim gimnazijalcima.
Dan otvorenih vrata u Gimnaziji "Svetozar Marković"

Uz pomoć nasmejanih i dobro raspoloženih učenika-vodiča, budući srednjoškolci obišli su školsku biblioteku, učionice, kabinete, salu za fizičko i svečanu salu, kako bi se što bolje upoznali sa nastavnim i vannastavnim aktivnostima škole. Predmeti su im približeni u vidu jezičkih i matematičkih igrica, prezentacija ili ogleda i eksperimenata, a Neu Vignjeviću, maturantu OŠ "Sonja Marinković", najviše se dopao način na koji je predstavljen engleski jezik.

- Škola mi se sviđa i želim da upišem društveno-jezički smer, jer u Gimnaziju ide mnogo mojih drugova i svi kažu da je odlična, ali i zato što posle mogu da upišem bilo koji fakultet - rekao je budući gimnazijalac.

Da je slično razmišljala, kada je upisivala Gimnaziju, potvrdila je Neda Stefanović, učenica trećeg razreda prirodno-matematičkog smera, ističući da je za buduće srednjoškolce ova škola najbolji izbor iz više razloga.

Odabrala sam Gimnaziju zato što pruža velike mogućnosti i niz izbora nakon završetka četvorogodišnjeg školovanja, a takođe je sjajan izbor jer mnogo toga može da se nauči iz kulture i opšteg obrazovanja. Svako ko želi da napreduje u bilo kom smislu, Gimnazija je odličan izbor, pre svega zbog dobre pripreme i sticanja opšteg znanja - poručila je sadašnja gimnazijalka.

Naredne 2018/2019. školske godine, Gimnaziju "Svetozar Marković" moći će da upiše najviše 290 učenika na četiri društveno-jezička i dva priprodno-matematička smera na srpskom jeziku, po jedan društveno-jezički i prirodno-matematički smer na mađarskom jeziku, jedan opšti smer na hrvatskom jeziku, kao i novi IT smer, koji će imati priliku da upiše svega 20 učenika.

- U pitanju je jedno specijalizovano odeljenje, namenjeno učenicima koji su talentovani iz oblasti računarstva i informatike. Oni koji žele da upišu ovaj smer, prijavu će moći da predaju od 11. do 14. maja, dakle škola će biti otvorena i za vikend, a sa sobom treba da ponesu originalni dokument izvoda iz matične knjige rođenih, dok će prijavu moći ovde da popune. Prijemni iz matematike polagaće već 3. juna, a kako bi se adekvatno pripremili, potrebno je da provežbaju zadatke za srednji i napredni nivo - objasnila je Gordana Budanović, profesorica engleskog jezika i pr Gimnazije "Svetozar Marković".

Izvor: Subotica.com

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.