Komentara: 0
Pregleda: 3431

Dan otvorenih vrata u Gimnaziji "Svetozar Marković"

09.05.2018. u 16:47h
Izvor: Subotica.com
Dan otvorenih vrata održao se danas u Gimnaziji "Svetozar Marković", gde su budući srednjoškolci imali priliku da se na interaktivan način upoznaju sa smerovima, predmetima i budućim profesorima, kao i da porazgovaraju, te razmene iskustva sa sadašnjim gimnazijalcima.
Dan otvorenih vrata u Gimnaziji "Svetozar Marković"

Uz pomoć nasmejanih i dobro raspoloženih učenika-vodiča, budući srednjoškolci obišli su školsku biblioteku, učionice, kabinete, salu za fizičko i svečanu salu, kako bi se što bolje upoznali sa nastavnim i vannastavnim aktivnostima škole. Predmeti su im približeni u vidu jezičkih i matematičkih igrica, prezentacija ili ogleda i eksperimenata, a Neu Vignjeviću, maturantu OŠ "Sonja Marinković", najviše se dopao način na koji je predstavljen engleski jezik.

Dan otvorenih vrata u Gimnaziji "Svetozar Marković"

- Škola mi se sviđa i želim da upišem društveno-jezički smer, jer u Gimnaziju ide mnogo mojih drugova i svi kažu da je odlična, ali i zato što posle mogu da upišem bilo koji fakultet - rekao je budući gimnazijalac.

Da je slično razmišljala, kada je upisivala Gimnaziju, potvrdila je Neda Stefanović, učenica trećeg razreda prirodno-matematičkog smera, ističući da je za buduće srednjoškolce ova škola najbolji izbor iz više razloga.

Odabrala sam Gimnaziju zato što pruža velike mogućnosti i niz izbora nakon završetka četvorogodišnjeg školovanja, a takođe je sjajan izbor jer mnogo toga može da se nauči iz kulture i opšteg obrazovanja. Svako ko želi da napreduje u bilo kom smislu, Gimnazija je odličan izbor, pre svega zbog dobre pripreme i sticanja opšteg znanja - poručila je sadašnja gimnazijalka.

Dan otvorenih vrata u Gimnaziji "Svetozar Marković"

Naredne 2018/2019. školske godine, Gimnaziju "Svetozar Marković" moći će da upiše najviše 290 učenika na četiri društveno-jezička i dva priprodno-matematička smera na srpskom jeziku, po jedan društveno-jezički i prirodno-matematički smer na mađarskom jeziku, jedan opšti smer na hrvatskom jeziku, kao i novi IT smer, koji će imati priliku da upiše svega 20 učenika.

- U pitanju je jedno specijalizovano odeljenje, namenjeno učenicima koji su talentovani iz oblasti računarstva i informatike. Oni koji žele da upišu ovaj smer, prijavu će moći da predaju od 11. do 14. maja, dakle škola će biti otvorena i za vikend, a sa sobom treba da ponesu originalni dokument izvoda iz matične knjige rođenih, dok će prijavu moći ovde da popune. Prijemni iz matematike polagaće već 3. juna, a kako bi se adekvatno pripremili, potrebno je da provežbaju zadatke za srednji i napredni nivo - objasnila je Gordana Budanović, profesorica engleskog jezika i pr Gimnazije "Svetozar Marković".

Dan otvorenih vrata u Gimnaziji "Svetozar Marković"

Dan otvorenih vrata u Gimnaziji "Svetozar Marković"

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 11 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3431

Povezana vest

Povezane teme

gimnazija subotica

gimnazija svetozar marković

subotička gimnazija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.