Komentara: 8
Pregleda: 4559

Čuvaj se, padaju malter i crepovi!

30.06.2012. u 18:08h
Izvor: SuMedija
Sve je više kuća ograđenih žutim trakama, jer postoji opasnost da se delovi starih fasada ili krovova sruče prolaznicima na glavu. Ovih dana na nekoliko mesta je padalo ali, srećom, niko nije stradao!
Čuvaj se, padaju malter i crepovi!

Komunalna inspekcija je nadležna da obezbedi takva mesta, a sve ostalo zavisi od toga da li vlasnici imaju sredstava za popravku.

Subotica se ponosi svojim arhitektonskim nasleđem, ali ono stari i usled zuba vremena i više decenija lošeg ili nikakvog održavanja naočigled propada. Doduše, proteklih godina jedan ne tako mali broj fasada dobio je stari sjaj, na nekima su i sada radovi u toku, ali čini se da je tempo ruiniranja ipak brži i, bar za sada, teško dostižan naspram mogućnosti koje grad ima da sačuva ono što ga krasi.

Čuvaj se, padaju malter i crepovi!

Rekonstrukcija nekadašnjih gradskih lepotica nije tako jednostavan posao, ne samo zbog skromnih iznosa koji stoje na raspolaganju nadležnim službama, nego i niza peripetija oko vlasničkih i suvlasničkih odnosa koji se moraju razrešiti pre nego što se pristupi radovima. Sve počinje padanjem maltera, delova ornamentike ili čitavih ukrasa, pa i crepova sa „načetih” krovova. Prvi koji intervenišu su Građevinska inspekcija i Komunalna policija.

Izvor: SuMedija
Postavljeno pre 11 godina i 9 meseci
Komentara: 8
Pregleda: 4559
Povezane teme

komunalna inspekcija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.