Komentara: 5
Pregleda: 4040

Černišov poveo 24 fudbalera na pripreme na Ohrid

29.01.2016. u 13:24h
Izvor: Subotica.com
Fudbaleri Spartaka otputovali su jutros na drugi deo priprema koji će obaviti na Ohridu. Šef struke poveo je 24 igrača. Nastavak Superlige zakazan je za 20. februar.
Černišov poveo 24 fudbalera na pripreme na Ohrid

Posle kraće pauze FK "Spartak" je 10. januara izvršio prozivku igrača, počeo sa laganim pripremama, obavljeni su zdravstveni pregledi. Pre nedelju dana "golubovi" su prijateljski meč u Bekeščabi gde su pretrpeli minimalan poraz (1:0) od istoimene ekipe, a zatim i u sredu na Gradskom stadionu u SUbotici protiv srpskoligaša TSC iz Bačke Topole, kojeg su plavo beli savladali rezultatom 3:0 (Zlatković 7', Ilić 40' i Makarić 84').

Pripreme su započela 34 igrača, među kojima i dva igrača iz Rusije, kao i jedan fudbaler iz Obale Slonovače, ali nijedan od njih nije zadovoljio te su tako posle par dana napustili pripreme subotičkog superligaša.

Komentarišući početak priprema (10. januar) strateg Spartaka Andrej Černišov rekao je  da kod njega nema razlike u odnosu prema igračima, da ne zavisi ništa od godina i odakle ko dolazi, nego samo od onoga kako se radi na treninzima.

- "Igrači koji dolaze iz inostranstva moraju biti mnogo kvalitetniji od onih koje imamo ovde. Ako oni bude kvalitetni kao naši - sigurno nećemo zaključivati ugovore sa njima. Ko se bude dobro pokazao ostaje sa ekipom i ide na pripreme u Makedoniju." - jasan je Černišov

Černišov poveo 24 fudbalera na pripreme na Ohrid

foto: FK "Spartak"

Na širem spisku fudbalera koji će konkurisati za prvi tim su golmani Nikola Mirković i Budimir Janošević, zatim igrači Stefan Milošević, Predrag Radojević, Vladimir Kovačević, Goran Antonić, Dimitrije Tomović, Vladimir Torbica, Janko Tumbasević, Nemanja Ćalasan, Nemanja Milić, Andrej Mrkela, Stefan Ilić, Branimir Jočić, Đorđe Ivanović, Danijel Zlatković, Nikola Banjac, Miloš Manojlović, Stefan Spremo, Maxim Fedin, Milan Makarić, Marko Jondić, Milan Jokić i Milan Đokić.

Ovo je ujedno i spisak igrača koji su jutros otputovali na Ohrid, na dvonedeljne pripreme. Na spisku nema Danijela Farkaša koji je kako saznajemo potpisao na mađarski Debrecen. Poslednju fazu priprema "golubovi" će obaviti u Subotici.

Pored Černišova uz Spartak u nastavku sezone biće pomoćni treneri Miloš Kruščić i Aleksandar Kopunović, kao i trener Rajko Terzić. Za zdravlje igrača brinuće Ibolja Radulović i Mile Suvajac.

Takmičarska sezona u Superligi nastavlja se 20. februara mečevima 23. kola, a Spartak će na gostovanje Vojvodini. Lider prvenstva je Crvena zvezda koja ima 62 boda, čak 25 više od drugoplasiranog Čukaričkog, tako da je izvesno ko će biti šampion države, za razliku od konkurenata za Ligu Evrope jer su trenutno u igri barem 7 ekipa između kojih je razlika u bodovima od nula do sedam bodova.

Teška borba vodiće se i za opstanak u najvišem rangu takmičenja pošto i tamo ima 4-5 ekipa koje mogu da "ispadnu", a među najozbiljnijim kandidatima nažalost nalazi se i subotički Spartak.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 2 meseca
Komentara: 5
Pregleda: 4040

Povezane vesti

Povezane teme

fudbalski klub spartak

andrej aleksejevič černišov

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.