Komentara: 22
Pregleda: 8819

Bunjevačko kolo očekuje stečaj i zaplene

22.11.2012. u 20:15h
Izvor: Vojvođanska Svaštara
Svi računi Hrvatskog kulturnog centra "Bunjevačko kolo" blokirani su već oko godinu dana na ukupni iznos od preko šest miliona dinara. Ta situacija najteže pada najmlađim članovima Centra, jer prostorije u kojima vežbaju folklore su nedovoljno zagrejane, nema sijalica u toaletima, putovanja na festivale postala su prošlost...
Bunjevačko kolo očekuje stečaj i zaplene

Tu nije kraj nevoljama, rukovodstvo HKC "Bunjevačko kolo" svakog dana može da očekuje da neko od poverilaca dođe i na osnovu pravosnažne sudske odluka zapleni im deo imovine, vrednu nošnju ili instrumente, a neće ih iznenaditi ni ukoliko neko pokrene stečaj.

Prema rečima Josipa Stipića, predsednika HKC "Bunejvačko kolo" ogromna većina dugovanja nastala je tokom prošle godine u vreme organizovanja stote "Dužijance". Poverioci su izgubili strpljenje i blokirali račune, a doneto je i desetak izvršnih sudskih odluka.

Josip Stipić kaže da je novo rukovodstvo, koje je preuzelo upravljanje Centrom krajem aprila ove godine angažovalo nezavisnu revizorsku kuću da pregleda poslovanje HKC u poslednje dve godine. Utvrđen je niz nepravilnosti, čak i sumnjivi finansijski poslovi. Zbog toga su u HKC-u podneli krivične prijave Osnovnom javnom tužilaštvu protiv prethodnog rukovodstva, ne imenujući nikog pojedinačno a ostavljajući tužilaštvu i sudu da utvrde ko je kriv što računi nisu plaćeni.

Bunjevačko kolo očekuje stečaj i zaplene

Prošlogodišnja organizacija stote „Dužijance" bila je poverena 45-to članom Organizacionom odboru, koji je imenovao bivši gradonačelnik Saša Vučinić, a na čelu odbora je bio Davor Dulić. On je nakon „Dužijance" izjavio da je ona koštala 12,5 miliona dinara, da je novac obezbeđen i svi računi plaćeni.

Izveštaj o finansijskom poslovanju "Dužijance" nije podnesen gradskoj upravi, iako je reč o najvećoj gradskoj manifestaciji. Sa blokiranjem računa na videlo je počelo da izlazi da očigledno više od polovina troškova jubilarne "Dužijance" nije plaćeno.

Izvor: Vojvođanska Svaštara
Postavljeno pre 11 godina i 5 meseci
Komentara: 22
Pregleda: 8819

Povezane vesti

Povezane teme

Saša Vučinić

dužijanca

stota dužijanca

davor dulić

bunjevačko kolo

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.