Komentara: 18
Pregleda: 8450

Davor Dulić: Dužijanca koštala 12,5 miliona

12.09.2011. u 01:35h
Davor Dulić: Dužijanca koštala 12,5 miliona

Saopštenje za medije od strane Davora Dulić:

Povodom spekulacija u javnosti koje su se ovih dana pojavile u nekim sredstvima javnog informisanja, obaveštavam javnost da sam podneo ostavku na funkcije predsednika Izvršnog odbora Hrvatskog kulturnog centra; voditelja folklora u HKC; predsednika Velikog prela i predsednika Organizacionog odbora “Dužijance”.

Da ću se, nakon ovogodišnje “Dužijance”, povući sa mesta predsednika Organizacionog odbora, najavio sam ranije i to obrazložio činjenicom da sam taj posao, u veoma teškim uslovima, radio četiri godine i da smatram da ubuduće treba da ga radi neko drugi.

Zato ne mogu da poverujem da, čak ni čovek kakav je gospodin Mirko Bajić, zarad malo pojavljivanja u medijima, može biti toliko zlurad i bezobziran da moju odluku o povlačenju poveže sa Loklanom samoupravom ili sa penzionisanjem monsinjor dr. Andrije Kopilovića. To nije ni tačno niti povezano, a o neverovatnim cifrima vezanim za troškove ovogodišnje, stote “Dužijance”, koje pomenuti gospodin plasira u javnost, reći ću samo da je ukupan budžet ovogodišnje “Dužijance” bio 12.5 miliona dinara.

Grad Subotica je jubilarnu “Dužijancu” pomogao sa 3 miliona dinara, a izveštaje o utrošku ovih sredstava smo već podneli nadležnim službama.

Kompletan izvešataj o svim prihodima i troškovima ovogodišnje “Dužijance”, kao i pojašnjenja vezana za ostavke na nekoliko funkcija podneo sam Upravnom odboru Hrvatskog kulturnog centra, a nakon povratka sa godišnjeg odmora obrazlozenje cu dati i siroj javnosti .

Davor Dulić

Povezane vesti:
- Bajić: Koliko je koštala Dužijanca?
- Ostavka Davora Dulića?

 

Postavljeno pre 12 godina i 7 meseci
Komentara: 18
Pregleda: 8450

Povezana vest

Povezane teme

dužijanca

organizator Dužijance

mirko bajić

100 godina dužijance

davor dulić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.