Komentara: 3
Pregleda: 2437

"Bunjevački život u slikama" - izložba bunjevačkog slikara Ivana Šarčevića

19.05.2022. u 13:38h
Izvor: Subotica.com
Izložba poznatog bunjevačkog slikara Ivana Šarčevića pod nazivom "Bunjevački život u slikama" privukla je pažnju Subotičana u "Noći muzeja".
"Bunjevački život u slikama"  - izložba bunjevačkog slikara Ivana Šarčevića

Na izložbi, koja je održana za "Noć muzeja" u Bunjevačkoj matici, prikazano je oko 30 slika Ivana Šarčevića rađenih u tehnici ulje na platnu. 

- Ivan Šarčević, koji inspiraciju pronalazi u motivima salaša i mrtve prirode, ostavio je dubok trag u slikarstvu kod Bunjevaca. Osnovna preokupacija njegovih radova su ravničarski predeli, salaši i pejzaži njegovog zavičaja. Do sada je imao desetak samostalnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Posebno je značajna izložbena postavka sa poznatim somborskim slikarom Pavlom Blesićem u četiri grada u Mađarskoj. Šarčević je učestvovao na više od 350 likovnih kolonija u zemlji i van granica Srbije. Dobitnik je gradskog priznanja PRO URBE za 2017. godinu - navode iz Bunjevačke matice. 

"Bunjevački život u slikama"  - izložba bunjevačkog slikara Ivana Šarčevića

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 11 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 2437
Povezane teme

noć muzeja

noć muzeja u subotici

bunjevačka matica

izložba slika

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.