Komentara: 7
Pregleda: 3901
Foto

Bravo Subotičani - 51 novi donor matičnih ćelija!

07.08.2021. u 15:20h
Izvor: Subotica.com
Pod sloganom „Dobrota leči“ na Paliću je juče održan skup koji je promovisao značaj donorstva matičnih ćelija, koštane srži i trombocita. Skup je organizovala „Leuka“ - Udruženje pacijenata za borbu protiv akutnih leukemija, a za samo tri sata u Registar donora matičnih ćelija upisan je 51 Subotičanin.
Bravo Subotičani -  51 novi donor matičnih ćelija!

Subotica je još jednom pokazala da je grad plemenitih ljudi.

- Ja sam tu jedino zbog toga što sam predsedniku Udruženja pacijenata LEUKA Predragu Slijepčeviću i Melindi Tot Demek, predsednici subotičkog  ogranka LEUKE obećao da ćemo zajedničkim snagama učiniti sve u interesu toga da ova njihova akcija bude uspešna, da se što više ljudi pojavi i upiše u  Registar donora matičnih ćelija i da time  pokažemo da je Subotica humana sredina - istakao je dr Balint Pastor na otvaranju manifestacije koja će se pdržati u još pet gradova u Srbiji. - Predrag Slijepčević je u četiri navrata pobedio leukemiju, Melinda Tot Demek takođe  je pobedila leukemiju i oni su u mojim očima-heroji.  Mi  treba da pomognemo takvim herojima, jer je leukemija bolest koja dovodi do smrti ali to ne mora da bude slučaj. Ukoliko ima dovoljno humanih ljudi, donora, onih koji  žele i mogu da pomognu onda njihov primer dokazuje da je leukemija bolest koja se može pobediti.

Bravo Subotičani -  51 novi donor matičnih ćelija!Bravo Subotičani -  51 novi donor matičnih ćelija!

Pastor se zahvalio Odeljenju za transfuziologiji Opšte bolnice Subotica što su prisutni, svim doktorima, medicinskim sestrama, medicinskom osoblju koji su danas pomogli ovu akciju, direktorici Doma zdravlja u Subotici i svima koji su  došli da daju svoj doprinos ovoj akciji.

Posle prvog dela programa koncerta Pal Žige, Viktora Molnara i Đerđa Nemeta, upriličena je izložba slika Katarine Stanojlović a organizatori su održali tribinu o značaju doniranja matičnih ćelija. Na Letnjoj pozorinici duet “Miša i Đura” održali su koncert “Neko to vidi od gore” posvećen Đorđu Balaševiću.

Bravo Subotičani -  51 novi donor matičnih ćelija!

Bravo Subotičani -  51 novi donor matičnih ćelija!

- Hvala Subotici, dr Balintu Pastoru, Melindi Tot Demek i svima koji su pomogli. Šta god da smo predložili ili zapitali da li može odgovor u ovom gradu je bio da može. Ni u jednom drugom gradu nismo imali takvu podršku kao u Subotici – kaže organizator Predrag Slijepčević. - Ovo je početak, krenuli smo s akcijom koja traje 365 dana idućih ne znam koliko godina. Uz pomoć vas smo započeli stvar koja može da bude jako važna i to ne po broju donora već po sloganu “Dobrota leči”. Dobrota leči sve!

Melinda Tot Demek nagrađena je velikim aplauzom kada je sa Letnje pozornice objavila da se u Registar matičnih ćelija tokom ove akcije upisala još 51 osoba. Ona je pozvala sve koji bi želeli da se upišu u Registar, a danas nisu bili u mogućnosti da se obrate Odeljenju za transfuziologiju i prijave za donora. Još jednom je objasnila jednostavnost procedure i najavila da će ovakvih akcija biti još.

Izvor: Subotica.com
Skup Udruženja pacijenata za borbu protiv akutne leukemije „Leuka“ Skup Udruženja pacijenata za borbu protiv akutne leukemije „Leuka“ Skup Udruženja pacijenata za borbu protiv akutne leukemije „Leuka“ Skup Udruženja pacijenata za borbu protiv akutne leukemije „Leuka“ Skup Udruženja pacijenata za borbu protiv akutne leukemije „Leuka“ Skup Udruženja pacijenata za borbu protiv akutne leukemije „Leuka“ Skup Udruženja pacijenata za borbu protiv akutne leukemije „Leuka“ Skup Udruženja pacijenata za borbu protiv akutne leukemije „Leuka“
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 8 meseci
Komentara: 7
Pregleda: 3901

Povezane vesti

Povezane teme

balint pastor

transplantacija matičnih ćelija

udruženja pacijenata za borbu protiv akutne leukemije leuka

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.