Komentara: 6
Pregleda: 4654

Boris Arsić dobitnik nagrade "Jovan Mikić Spartak"

29.12.2015. u 18:48h
Izvor: Subotica.com
Boris Arsić dobitnik nagrade "Jovan Mikić Spartak"

Trener subotičkog Ženskog fudbalskog kluba i selektor nacionalnog A tima Boris Arsić dobitnik je najznačajnijeg sportskog priznanja u Vojvodini, nagrade "Jovan Mikić Spartak" kao najbolji trener u 2015. godini.

Nagrada je ustanovljena 1967. godine i dodeljuje se za vrhunske sportske rezultate i dostignuća vojvođanskog sporta u više različitih kategorija, a nagradu dodeljuje Sportski savez Vojvodine u saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom za sport i omladinu AP Vojvodina.

Boris Arsić dobitnik nagrade "Jovan Mikić Spartak"

Kada je Boris Arsić 2009. godine preuzeo vođenje ženskog fudbalskog kluba  Spartak, malo ko je verovao u uspeh Spartaka koji je do tada više boravio u Drugoj nego u Prvoj ligi, ali predanim radom i verovanjem u uspeh čudo se dogodilo i mladi stručnjak je uspeo da subotički tim postavi na šampionski tron i da sa njega ne silazi narednih 5 godina.

Arsić je predvodeći "plave golubice" napravio zapažene rezultate i u Ligi šampiona sakupivši 15.620 rejting bodova i iz poslednjeg četvrtog, dogurao do prvog "šešira" i respektabilnih klubova Evrope.

Ove godine ŽFK "Spartak" je superiorno odigrao kvalifikacije, u šesnaestini finala dobio moćni Wolfsburg sa kojim je kući odigrao 0:0, a u Nemačkoj zabeležio prihvatljiv poraz s obzirom na snagu šampiona Evrope.

Boris Arsić dobitnik nagrade "Jovan Mikić Spartak"

U proteklih 48 godina nagradu je primilo četvoro subotičkih trenera, a oni su Andrija Berenji (1970, rvanje), Stevan Stantić (1981, gimnastika), mr Milorad Dokmanac (2003, rvanje) i Stipan Vert (2012, dizanje tegova).

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 2 meseca
Komentara: 6
Pregleda: 4654
Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

bojan arsić

jovan mikić spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.