• Pregleda: 3758

Boris Arsić dobitnik nagrade "Jovan Mikić Spartak"

Boris Arsić dobitnik nagrade "Jovan Mikić Spartak"

Trener subotičkog Ženskog fudbalskog kluba i selektor nacionalnog A tima Boris Arsić dobitnik je najznačajnijeg sportskog priznanja u Vojvodini, nagrade "Jovan Mikić Spartak" kao najbolji trener u 2015. godini.

Nagrada je ustanovljena 1967. godine i dodeljuje se za vrhunske sportske rezultate i dostignuća vojvođanskog sporta u više različitih kategorija, a nagradu dodeljuje Sportski savez Vojvodine u saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom za sport i omladinu AP Vojvodina.

Kada je Boris Arsić 2009. godine preuzeo vođenje ženskog fudbalskog kluba  Spartak, malo ko je verovao u uspeh Spartaka koji je do tada više boravio u Drugoj nego u Prvoj ligi, ali predanim radom i verovanjem u uspeh čudo se dogodilo i mladi stručnjak je uspeo da subotički tim postavi na šampionski tron i da sa njega ne silazi narednih 5 godina.

Arsić je predvodeći "plave golubice" napravio zapažene rezultate i u Ligi šampiona sakupivši 15.620 rejting bodova i iz poslednjeg četvrtog, dogurao do prvog "šešira" i respektabilnih klubova Evrope.

Ove godine ŽFK "Spartak" je superiorno odigrao kvalifikacije, u šesnaestini finala dobio moćni Wolfsburg sa kojim je kući odigrao 0:0, a u Nemačkoj zabeležio prihvatljiv poraz s obzirom na snagu šampiona Evrope.

U proteklih 48 godina nagradu je primilo četvoro subotičkih trenera, a oni su Andrija Berenji (1970, rvanje), Stevan Stantić (1981, gimnastika), mr Milorad Dokmanac (2003, rvanje) i Stipan Vert (2012, dizanje tegova).

Izvor: Subotica.com

povezane teme

6
Titov omladinac Odgovori
Bravo Borise, bravo i za ceo ŽFK Spartak.

Stvarali su se međusobno, borili se fer i sportski na terenu a van terena nisu dorasli "lokalnim stručnjacima" - ipak neko je prepoznao i vrednovao rad i rezultate. Hvala na objektivnosti.

Ohrabruje činjenioca da ipak postoje valjani kriterijumi koji priznaju nečija vanserijska zalaganja i rezultate.

Istine se ne treba bojati.

I jeste najbolji.

Bravo još jednom!
Titov omladinac Odgovori
Ako ne znate kako je "kada Musa dere jarca" odete na utakmicu ŽFK "Spartak" i uverite se da je to, onako fer i sportski, zaista moguće.

Valjaće malo se potruditi i tog znanja posvetiti i ujedinjenju sa ostalim sportistima u Subotici i okolini, pa da se vrednuju i dostignuća onih što im nestručno otežavaju ionako trnovit put, da se pokaže ko šta ume i šta zna. U sportu se drugačije i ne može.
Bogdan Odgovori
Posaljite kopiju gradskom menadzeru za sport da i on ima neki trofej u zivotu a da mu nisu po narudzbi dostavili
Sportaš Odgovori
Momci za ponos sportske Subotice. Profesionalci, poštovani širom Evrope, čestitam!
istina Odgovori
Ovaj titov omladinac je zapravo Zoran,Bojan ili pak Boris???
KALE Odgovori
bravo Borise ! onaj od gore sve vidi, pa ono što ti se nepravedno oduzme on vrati.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.