• Pregleda: 4403

Bogosluženje u Sinagogi povodom 111. godišnjice objekta

U čast 111 godina, od kako je subotička Sinagoga u septembru 1902. godine predata na korišćenje Jevrejska opština Subotica je preksinoć (petak) od 19 časova održala svečano bogosluženje.
Bogosluženje u Sinagogi povodom 111. godišnjice objekta

Prošle godine kada je obeleženo 110 godina postojanja, održano je bogosluženje, koje je okupilo brojne pripadnike jevrejske zajednice, kako iz naše zemlje, tako i iz susedne Mađarske, pa je tada doneta odluka da se svake godine održava bogosluženje, kako bi se oživelo ovo bogoslužno mesto.

Skoro 40 godina, Sinagoga nije bila otvorena, tako da je jedna generacija pripadnika ove zajednice, odrasla, a da nije bila u prilici da ode na bogosluženje u ovaj velelepni hram.

Izvor: RTV Yueco / Autor: Ivana Radinović

povezane teme

3
Bona fide Odgovori
Impresivno!
ja Odgovori
čestitam sve praznike jevrejima u subotici . ovo je super vest . voleo bi da bude često ovako i da sinagoga radi i da jevreji mogu da se mole u sinagogi za sve praznike.
stormwatch Odgovori
Ovaj sakralni objekat je ono komunisticko (autocenzura) oskrnavilo svojim petorazredno reziranim predstavama. Hvala Bogu da se bogosluzenja vracaju.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.