Komentara: 9
Pregleda: 3327

Bivši radnici "Severa" i dalje potražuju razlike u zaradama

19.09.2012. u 17:47h
Izvor: RTV Yueco
Već skoro osam godina traje parnični postupak oko 1.300 bivših radnika protiv ATB Severa koji potražuju isplatu razlike zarada iz vremena pre privatizacije ovog preduzeća.
Bivši radnici "Severa" i dalje potražuju razlike u zaradama

Kako je na današnjoj press konferenciji izjavio advokat jedne grupe radnika Laslo Čizmar, do sada su donete tri pravosnažne presude po kojima je preduzeće u obavezi da isplati razlike zarada, dok je u 120 presuda potraživanje, odnosno slučaj proglašeno zastarelim.

Prema Čizmarovim rečima, veliki broj predmeta se i dalje nalazi na veštačenju, dok se u jednom broju predmeta postupa po žalbama nakon prvostepene presude.

Radi se o tužbi preko hiljadu nekadašnjih radnika preduzeća koji već dugi niz godina potražuju iznose za koje su im, u skladu sa dogovorom sa tadašnjim rukovodstvom, umanjivane zarade u periodu pre privatizacije, a za koje se Sever obavezao da će ih isplatiti nakon privatizacije koja je obavljena krajem 2004.

 

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 5 meseci
Komentara: 9
Pregleda: 3327

Povezana vest

Povezane teme

radnici Severa

atb sever

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.