• Pregleda: 2878

Bivši radnici "Severa" i dalje potražuju razlike u zaradama

Već skoro osam godina traje parnični postupak oko 1.300 bivših radnika protiv ATB Severa koji potražuju isplatu razlike zarada iz vremena pre privatizacije ovog preduzeća.
Bivši radnici "Severa" i dalje potražuju razlike u zaradama

Kako je na današnjoj press konferenciji izjavio advokat jedne grupe radnika Laslo Čizmar, do sada su donete tri pravosnažne presude po kojima je preduzeće u obavezi da isplati razlike zarada, dok je u 120 presuda potraživanje, odnosno slučaj proglašeno zastarelim.

Prema Čizmarovim rečima, veliki broj predmeta se i dalje nalazi na veštačenju, dok se u jednom broju predmeta postupa po žalbama nakon prvostepene presude.

Radi se o tužbi preko hiljadu nekadašnjih radnika preduzeća koji već dugi niz godina potražuju iznose za koje su im, u skladu sa dogovorom sa tadašnjim rukovodstvom, umanjivane zarade u periodu pre privatizacije, a za koje se Sever obavezao da će ih isplatiti nakon privatizacije koja je obavljena krajem 2004.

 

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

9
severaš Odgovori
Privredni sud treba da snosi posledice za javašluk i nerad , sudije privrednog suda rade uz veliki pritisak predsednice privrednog suda koja radi u unteres lopova i kriminalaca , građani treba da traže smenu predsednice privrednog suda i mnogi sudija, svi treba da se organizujemo i javno iziđemo pred sud da izvršimo protest , mnogi radnici iz pokradeni opljačkani firmi imaju primedbe na SUD.
Ruza Odgovori
Eto sta je kod nas privatizacija. Prvo ti uzima sve sto moze, posle ceka da drugi vrati, a i tog drugoga bas je briga bez obzira sto se obavezao. Niko ne razmislja da je radnik bio ostecen 5 god. sa umanjenom platom, gde je i kako mu je sada, i ako je sada vec u penziji i PENZIJA MU JE UMANJENA! Tuzbe i rasprave se odvukle u nedogled. Za 8 god. reseno je svega 3 tuzbe!!! Dokle se vise moze raditi ovako neodgovorno?
radnik Odgovori
Zaposleni u privredi su oštećeni debelo , o penzijama i da se nepriča u PIO fondu umanjuju penzije menjanjem matične evidecije , ali zato u javnim preduzećima i u državnoj administraciji su plate i penzije nekoliko puta veće od zaposleni koji su radili u privredi i punili bužet. Sud treba hitno da građani blokiraju i da traže hitno razrešenje mnogih sudija a posebno predsednicu suda koja je proizvela stečajnu mafiju .
Sloboda Odgovori
Pokret za Slobodu sa mnogim opljačkanim radnicima među kojima je bilo i 50 subotičana su protestovali u petak u Beogradu i predali dokumentaciju za 20 subotičkih firmi da se hitno ispita nezakonitosti i pljačka privrede Subotice ,predsednik TOMISLAV NIKOLIĆ je dao garancije da će se sve ispitat , ko god da je ako je radio nezakonite radnje mora da odgovara
Kobescxak Odgovori
@ Sloboda
Da li je u spisku 20 subotickih firmi koji ste predali predsedniku republike Tomislavu Nikolicu naveden i AGROKOMBINAT SUBOTICA ,u kojoj je ucinjena velika pljacka od strane stecajnog rukovodstva, vise od 20 milio0na eura , na stetu drzave , radniika i malih akcionara ?
Sloboda Odgovori
@kobescxak, Agrokombinat je prvi na spisku, zahvaljujući borbenosti jedne žene K.P. ona se bori kao lav, treba da se bori onaj vaš političar i njegova ćerka što su vas prodali čedi zajedno sa gradskim sindikatom , radi svoijih ličnih interesa, to nikako nije mogao Jovo da ukapira.
jovo Odgovori
@Sloboda
Pošto ja ne mogu da ukapiram objasnite mi kako su nas prodali Čedi.
Vesko Odgovori
Sve stetne posledicae stecaja najvecim delom snosi Prvredni odnosno kakao se prethodno zvao Trgoviski sud u Subotici , odnosno pojedine stecajne sudije a narocito predsednik tog suda , jer su oni dozvolili da stecajni uprevnici rae na stetu radnika i same drzave , o nezakonitom otudjenu velike i vredne imovine.Stecajne sudije imenuju stecajne upravnike i njihova je obaveza zakonska da ih kontrolisu u poslovanju , a mogu ih i smeniti ako rade na stetu naseg drustva.Jos je gore ako i stecajni sudija namerno sa stecajnim upravnikom radi nezakonito i stiti kriminal na otudjenju imovine , a bilo je i toga , samo malo da se time pozabavi nase tuzilastvo.
che Odgovori
a jel advokat naplatio od stranaka i za ove zastarele tuzbe? Otkud stranka zna kad je zastarelo, tu nije ni trebalo tuziti i praviti troskove - advokat, taksa, vestak. Umesto da stignu pare, ono kuku lele.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.