Komentara: 12
Pregleda: 3265

Bez naplate parkiranja na terminalu Horgoš, prevoznici zadovoljni postignutim dogovorom

13.04.2021. u 17:54h
Izvor: Subotica.com  / Uprava Carina
Predstavnici Udruženja prevoznika ''Međunarodni transport'' postigli su juče dogovor sa predstavnicima republičkih organa, tako da parking na terminalu Horgoš neće biti naplaćivan do daljeg.
Bez naplate parkiranja na terminalu Horgoš, prevoznici zadovoljni postignutim dogovorom

O gužvama koje su se zbog nezadovoljstva prevoznika krajem prošle nedelje na tom prelazu stvorile pisali smo krajem prošle sedmice.

Pošto su od nadležnih ministarstva i Direkcije za imovinu dobili uverenja da se u narednom periodu, dok se aktuelni problemi ne reše, parking na teretnom carinskom terminalu neće naplaćivati, prevoznici koji su ujedno i članovi udruženja ''Međunarodni transport'' odustali su od zaustavljanja vozila ispred prostora na kome se naplaćuje parking.

Podsetimo, problem je nastao kada je privatna kompanija koja je zakupac parkinga na teretnom carinskom terminalu počela da naplaćuje parkiranje, na šta su prevoznici reagovali blokadom.

Neđo Mandić, predsednik Upravnog odbora Udruženja prevoznika rekao je za HappyTV da je postignut kompromis i da će se Udruženje držati datih obećanja dok god i druga strana ostane dosledna tome.

Mandić je takođe istakao da je zakupac 46 parking mesta praktično primoravao i sve ostale vozače koji tuda moraju da prolaze da plate parking, što je kako kaže za prevoznike neprihvatljivo.

Kako se navodi, prihvaćeno je kompromisno rešenje da se ugovor koji je zaključen sa zakupcem ne primenjuje dok se ne iznađe pravo rešenje. Ukoliko, pak, u budućnosti bude bilo kakvih odstupanja od dogovorenog, prevoznici neće oklevati da stupe u nove proteste, najavio je Mandić.

Izvor: Subotica.com / Uprava Carina
Postavljeno pre 2 godine i 11 meseci
Komentara: 12
Pregleda: 3265

Povezana vest

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.