Komentara: 50
Pregleda: 13098

Nezadovoljni prevoznici blokirali terminal za teretnjake na Horgošu

09.04.2021. u 17:55h
Izvor: Subotica.com
Nezadovoljni prevoznici blokirali terminal za teretnjake na Horgošu

Pošto je od početka aprila uvedena naplata parkinga na terminalu za teretna vozila na graničnom prelazu Horgoš, prevoznici su danas blokirali carinski terminal. Oko 150 kamiona sa naše strane granice danas je stajalo na terminalu a vozači kažu da se neće pomeriti dok ne  dobiju garancije države da se parking i sam prolaz više neće naplaćivati.

Naime, Republička direkcija za imovinu izdala je parking prostor za kamione sa 46 mesta preduzeću „Terminali RSB“, koji su napravili rampu i od početka ovog meseca uveli naplatu parkinga 1500 dinara. Ovu svotu jednako moraju da plate i oni koji parking koriste, ali i oni koji samo prođu kroz terminal radi obavljanja carinskih procedura.

Nezadovoljni prevoznici blokirali terminal za teretnjake na HorgošuNezadovoljni prevoznici blokirali terminal za teretnjake na HorgošuKako je saopštilo Poslovno udruženje prevoznika Međunarodni transport, njihova vozila i roba privrednika i građana koju prevoze zadržana su na graničnom prelazu Horgoš zato što neće da plate parking privatnoj kompaniji.

- Rampa preduzeća "Terminali SRB" na ulazu u Srbiju iz Madarske za sva teretna vozila postavljena pre nekoliko dana. Barijere-rampe se podižu samo ukoliko se plati harač koji se prikriva pod nazivom "korišćenje parkinga", iako vozila uopšte ne koriste parking – kaže Neđo Mandić, predsednik ovog udruženja. - Terminal je praktično zatvoren, jer vozila koja nisu koristila parking ne napuštaju terminal pošto neće da plate nepostojeću uslugu. Svesni smo da ovo stvara ekonomski problem ali nećemo odustati dok se ovaj namet ne ukine.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 2 nedelje
Komentara: 50
Pregleda: 13098

Povezana vest

Povezane teme

carinski terminal

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.