Komentara: 25
Pregleda: 13360
Foto

Besplatne pešačke turističke ture kroz Suboticu

28.06.2019. u 16:06h
Izvor: Subotica.com
Tokom besplatne pešačke ture, turisti i zainteresovani sugrađani biće u prilici da uz pratnju vodiča obiđu neke od najznamenitijih objekata u centru grada, a prva tura kreće već sutra, 29. juna, okupljanjem u 13 časova ispred Plave fontane.
Besplatne pešačke turističke ture kroz Suboticu

Besplatne pešačke ture održavaće se dva puta nedeljno, sredom od 10 časova i subotom od 13 časova, kada će zainteresovane turiste i sugrađane čekati licencirani vodiči ispred Plave fontane, a potom ih voditi u obilazak znamenitih objekata u centru grada, uz priču na srpskom i engleskom jeziku o svakom ponaosob.

- Tura počinje od Gradske kuće, a obići ćemo Rajhlovu palatu, Franjevačku crkvu, Rimokatoličku crkvu Svete Terezije Avilske, Sinagogu, Srpsku pravoslavnu crkvu, Gimnaziju, Narodno i Dečje pozorište, Gradski muzej, a usput ćemo obići parkove i neke sporedne znamenitosti gde takođe možemo ispričati mnoge zanimljivosti o Kostolanjiju, Kišu, Arturu Munku koji je bio doktor spasilac na brodu "Karpatija", koji je spasavao preživele iz "Titanika". To su samo neke priče koje ćemo prenositi posetiocima i tako pokušati da ih privučemo u naš grad koji zaista ima šta da pruži - objasnio je Boris Tot, licencirani vodič.

Besplatne pešačke turističke ture kroz Suboticu

Prema rečima Aleksandra Medakovića, direktora Turističke organizacije grada Subotice, besplatna pešačka tura kroz Suboticu nastala je kao rezultat potrebe velikoj broja posetilaca našeg grada, a održavaće se kontinuirano do kraja godine, s ciljem da se nastavi i sledeće.

- U razgovoru sa turistima smo došli do zaključka da je jedan od nedostataka bila pešačka tura obilaska i razgledanja grada koju do sada nismo imali u ponudi kao Turistička organizacija. Cilj je što bolje predstavljanje i zadržavanje turista u našem gradu, jer će ova tura na neki način produžiti njihov boravak za nekoliko sati ili za jedan dan u Subotici - rekao je Medaković, dodajući da će se broj posetilaca pratiti na osnovu vaučera, koji će moći da popune na početku pešačke ture.

Prijavu za besplatnu pešačku turu možete podneti putem telefona Turističke organizacije grada Subotice 024/670-350, putem mejla (info@visitsubotica.rs) ili lično na mestu okupljanja. Broj učesnika u pešačkoj turi je ograničen na 40, kako bi vodič mogao da se posveti svim posetiocima.

Izvor: Subotica.com
Promocija "Pešačkih tura" Promocija "Pešačkih tura" Promocija "Pešačkih tura" Promocija "Pešačkih tura" Promocija "Pešačkih tura" Promocija "Pešačkih tura" Promocija "Pešačkih tura" Promocija "Pešačkih tura"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 godine i 9 meseci
Komentara: 25
Pregleda: 13360

Povezana vest

Povezane teme

turistička organizacija subotica

pešačenje

aleksandar medaković

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.