Komentara: 0
Pregleda: 1713

Besplatna kontrola pritiska, šećera u krvi i saveti u MZ "Mali Bajmok"

20.05.2014. u 12:55h
Izvor: Subotica.com
Besplatna akcija kontrole zdravlja u MZ "Mali Bajmok" biće održana sutra u vremenskom periodu od 9 do 12 časova. Pregled je besplatan.
Besplatna kontrola pritiska, šećera u krvi i saveti u MZ "Mali Bajmok"

Još jedna u nizu akcija u okviru projekta "Selu u pohode" održava se u sredu od 9 do 12 časova za stanovnike Mesne zajednice "Mali Bajmok". Organizator ove akcije je Centar za unapređenje zdravlja i prevenciju bolesto.

Stanovnici Subotice već godinama imaju mogućnost preventivnih pregleda, dok je seoskom stanovništvu to nedostupno, odnosno oni moraju da dođu do grada ukoliko žele takav pregled. Upravo zbog teže dostupnosti lekarskih usluga, kod stanovnika seoskih sredina povećani su i zdravstveni rizici, a ova akcija koja će trajati cele godine trebalo bi da znatno izmeni takvu situaciju, smatraju u pomenutim zdravstvenim organizacijama.

Meštanima MZ "Mali Bajmok" sutra će se meriti krvni pritisak, šećer u krvi, ali i davati saveti o zdravim stilovima života. Pregledi i saveti su u potpunosti besplatni.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 11 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1713

Povezana vest

Povezane teme

zavod za javno zdravlje

mali bajmok

zdravstveni pregledi

besplatan pregled

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.