Komentara: 2
Pregleda: 15118

Besplatan pregled pluća u naredna dva dana na Gradskom trgu

16.09.2016. u 11:29h
Izvor: Subotica.com
Institut za plućne bolesti Vojvodine iz Sremske Kamenice danas i sutra (16. i 17. septembar) organizovaće na Gradskom trgu besplatno fluorografisanje građana.
Besplatan pregled pluća u naredna dva dana na Gradskom trgu

U sklopu Nedelje borbe protiv tuberkuloze i plućnih bolesti Institut za plućne bolesti Vojvodine organizovaće besplatne preglede pluća na Gradskom trgu u Subotici. Vozilo Instituta će biti postavljeno u samom centru grada.

Snimanje pluća, odnosno fluorografisanje je od velikog značaja za rano otkrivanje tuberkoloze, ali i karcinoma pluća. Pregled mogu da urade svi punoletni građani, a potrebno je sa sobom da ponesu neki identifikacioni dokument.

Pregledi će se obavljati u petak u periodu od 13 do 19 časova i u subotu od 9 do 13 časova. Rezultati pregleda će biti naknadno dostavljeni građanima, pismenim putem. Ukoliko bude bilo potrebno, Institut će uputiti poziv za dodatni pregled.

Besplatan pregled pluća u naredna dva dana na Gradskom trgu

Besplatan pregled pluća u naredna dva dana na Gradskom trgu

Tokom ova dva dana u hotelu Galleria biće održan tradicionalni stručni 45. sastanak pulmologa Vojvodine na kojem će neke od tema biti respiratorne infekcije, torokalna onkologija i hirurgija, zatim hronična opstruktivna bolest pluća, astma i respiratorna intenzivna nega. Organizatori ovog stručnog sastanka su Institut za plućne bolesti Vojvodine, Sremska Kamenica i Medicinski fakutet, Univerzitet u Novom Sadu.

Izvor: Subotica.com

Sastanak pulmologa Vojvodine

Sastanak pulmologa Vojvodine Sastanak pulmologa Vojvodine Sastanak pulmologa Vojvodine Sastanak pulmologa Vojvodine Sastanak pulmologa Vojvodine Sastanak pulmologa Vojvodine Sastanak pulmologa Vojvodine Sastanak pulmologa Vojvodine
Pogledaj ostale fotografije

Akcija besplatnog pregleda pluća

Akcija besplatnog pregleda pluća Akcija besplatnog pregleda pluća Akcija besplatnog pregleda pluća Akcija besplatnog pregleda pluća Akcija besplatnog pregleda pluća Akcija besplatnog pregleda pluća Akcija besplatnog pregleda pluća Akcija besplatnog pregleda pluća
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 7 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 15118

Povezana vest

Povezane teme

tuberkuloza

besplatan pregled

pulmologija

plućne bolesti

fluorografija

pregled pluća

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.