• Pregleda: 3072

Balint Pastor: Odluka Ustavnog suda nije tragedija

Odlukom Ustavnog suda Srbije kojom su neki od članova Zakona o nacionalnim savetima nacionalnih manjina proglašeni neustavnim nije se dogodila tragedija i "izazivanje histerije" povodom ove teme nema osnova - izjavio je Balint Pastor, predsednik poslaničke grupe Saveza vojvođanskih Mađara u Skupštini Srbije.
Balint Pastor: Odluka Ustavnog suda nije tragedija

On je za subotičku televiziju „Panon“ objasnio da postoje zadaci koje treba rešiti nakon što budu objavljena obrazloženja Ustavnog suda povodom ove odluke.

“Ustavni sud nije osporio nadležnosti i nije rekao da nacionalni saveti ne mogu da budu osnivači institucija ili da ne mogu da preuzmu osnivačka prava u oblastima obrazovanja, kulture i inforrmisanja, niti je osporio način formiranja i finansiranja nacionalnih saveta” – rekao je Pastor, a prenosi portal “Vojvodina danas”.

Na osnovu odluke Ustavnog suda od 16. januara, deset članova Zakona o nacionalnim savetima nacionalnih manjina proglašeni su sasvim ili delimično neustavnim.

Izvor: Agencija "Tanjug"

povezane teme

12
Mile Odgovori
Meni se čini da u SVM ovaj Pastor mladji ima najviše kapaciteta. Šteta što se brukaju sa ovim Maglajem.
nena Odgovori
Pravna struka nije imala dilemu da je Zakon o nacionalnim manjinama iracionalan. On je poslužio tada vladajućoj partiji DS-u dadobije glasove manjina u Vojvodini na prošlim izborima. Cilj opravdava sredstva.
ffilozoff Odgovori
OVOG momka bi JA za GRADONACELNIKA!!!!! PAMETAN,mlad,voli SUBOTICU,nekvaran....Dosta sam pratio njegova obracanja u skupstini Srbije,cene ga i starije kolege i uvek argumentovano iznosi temu!!!!!!
Slavko Odgovori
@ Mile Tebi Maglai smeta samo iz razloga sto je sklonio tvoje zutace.
33. Odgovori
Za SVM je Grad Subotica mesto dokazivanja. Zato gospodine Maglai (i oba Pastora) shvatite da morate izabrati prave saveznike koji će razumeti političke i nacinalne ciljeve SVM.
Žuti su vas u sred prošlog mandata izbacili iz vlasti, a sad se trude...
Pokrajinu držite sa DS, a u Subotici vas pokušava rušiti DS!.
Saberite se i uočite stvarne koalicine partnere.
Niko nije "mali".
I posle sledćih izbora čeka vas isti izbor izmedju stvarnih i lažnih partnera.
ffilozoff Odgovori
33,prevedi!!!!!!
33. Odgovori
Prevod:
33-4= 29
29+4=33
33<34
33. Odgovori
33<34
autonom Odgovori
Nemaš ti pojma Balinte,pa nije ostao ništa od nadležnosti Nacionalnih saveta,samo nesmeš da priznaš jer je to dete SVM-a.Ostale mađarske stranke su za teritorijalnu autonomiju na severu Vojvodine,da naši novci ostanu ovde!!!
Alvatna Odgovori
U pravu je mladi Pastor kao i Mile i ffilozoff.
@ subotičanin Odgovori
Prvo radno mesto političar, ovoga kada vidim pitam se kuda ide ova Srbija i Subotica.
Mile1 Odgovori
Млађи Пастор, млађи Корхец...од нас Срба сте покупили најгоре особине :)
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.