Komentara: 12
Pregleda: 3556

Balint Pastor: Odluka Ustavnog suda nije tragedija

21.01.2014. u 12:54h
Izvor: Agencija "Tanjug"
Odlukom Ustavnog suda Srbije kojom su neki od članova Zakona o nacionalnim savetima nacionalnih manjina proglašeni neustavnim nije se dogodila tragedija i "izazivanje histerije" povodom ove teme nema osnova - izjavio je Balint Pastor, predsednik poslaničke grupe Saveza vojvođanskih Mađara u Skupštini Srbije.
Balint Pastor: Odluka Ustavnog suda nije tragedija

On je za subotičku televiziju „Panon“ objasnio da postoje zadaci koje treba rešiti nakon što budu objavljena obrazloženja Ustavnog suda povodom ove odluke.

“Ustavni sud nije osporio nadležnosti i nije rekao da nacionalni saveti ne mogu da budu osnivači institucija ili da ne mogu da preuzmu osnivačka prava u oblastima obrazovanja, kulture i inforrmisanja, niti je osporio način formiranja i finansiranja nacionalnih saveta” – rekao je Pastor, a prenosi portal “Vojvodina danas”.

Na osnovu odluke Ustavnog suda od 16. januara, deset članova Zakona o nacionalnim savetima nacionalnih manjina proglašeni su sasvim ili delimično neustavnim.

Izvor: Agencija "Tanjug"
Postavljeno pre 10 godina i 3 meseca
Komentara: 12
Pregleda: 3556

Povezane vesti

Povezane teme

mađarski nacionalni savet

balint pastor

ustavni sud

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.