• Pregleda: 8909

Bajmočani će ponovo imati bazen

Nakon četiri godine, Bajmočani će ponovo dobiti bazen i to zahvaljujući sredstvima koje je izdvojila lokalna samouprava za adaptaciju. Iako pred kraj kupališne sezone, nadležni poručuju da će ovo biti dobra priprema kako bi sledeće leto dočekali potpuno spremni.
Bajmočani će ponovo imati bazen

Iako je bazen u Bajmoku izgrađen pre tačno 50 godina, stanovnici ovog mesta iz leta u leto spas od žege traže na obližnjim kupalištima, u Staroj Moravici ili Subotici. Kažu da im je bazen preko potreban i da jedva čekaju da ponovo proradi.

- Pa hvala Bogu da je bazen potreban, moji unuci već jedva čekaju da dođu na bazen i svaki put trošim po 3.000 dinara u Staroj Moravici, a što to ne bi ostalo u našoj Mesnoj zajednici - kaže jedan Bajmočanin.

Pa fali bazen, kako ne bi falio. Kupamo se u Staroj Moravici ili u Subotici, a ovde je nekada bio bazen i bilo je ljudi, ali je nažalost uništen i niko ga nije održavao - dodaje drugi Bajmočanin.

Bazen, koji se nalazi u okviru Sportsko-rekreativnog centra „Radnički“, pre sedam godina je jedan privatnik uzeo u zakup, međutim, ubrzo je odustao i od tada ne radi. U međuvremenu su rešavani imovinsko-pravni odnosi, a Grad je ove godine izdvojio više od tri miliona dinara za kupovinu filtera i popravku folije.

- Ove godine smo malo zakasnili, ali naredne godine znamo da ćemo imati bazen, da su filteri tu i da će bazen raditi. Očekujemo da će danas doći izvođači radova i da će staviti potrebnu hemiju kako bi se PH vrednost voda dovela na odgovarajući nivo. takođe očekujemo inspekciju iz Subotice koja je zadužena za kontrolu vode, da dođe i prekontroliše vodu u bazenu - objašnjava Milan Vukelić iz Sportsko-rekreativnog centra „Radnički“.

U Sportsko-reakreativnom centru kažu da još uvek nisu precizirali cenu ulaznice, ali da ona neće biti veća od 150 dinara za odrasle.

Izvor: TV Subotica

povezane teme

26
Milan024 Odgovori
Taman za otvaranje klizalisne sezone!!!
Nazdravlje!!!
024 Odgovori
Vratimo Bajmoku stari sjaj pa se možda vrati neko od meštana što je otišao
Magnum Odgovori
napunjen vodom,koliko vidim,iz palićkog jezera...
STA DA KAZEM Odgovori
Lako je sad biti pametan srediti bazen kad je pre par godina vlasnik Dubrave sve obnovio i retauriro!!!
Sajko Odgovori
Samo da ostane para za sredjivanje bazena,posto se zna ko nam vodi Bajmok...
Olivia Bajor
Ko, ja ne znam?!
Pravds Odgovori
Kupajte se u kadi
RANKO-SRS Odgovori
Tako je bajmocani . Dovescemo getu na otvaranje pravicemo zurke na bazenu. Neka malo zivne grad. Tomorowland na bazenu u bajmoku ...
RANKO-SRS Odgovori
AKO VAM TREBAJU LANGOS MEKIKE ZA BAZEN PRODAJEM LICENCU POVOLJNO ORGINALNE IZ BUDIMPESTE.
Damjan Odgovori
Termalna voda je 100 m od bazena. Da smo na Islandu, kao što nismo, Bajmok bi imao skoro besplatno grejanje, a o bazenu nema potrebe ni govoriti. U svakom slučaju, podrška i za ovu akciju. Valjda će mo dostići taj standard da održavamo i okrečimo ono što su pre 50 godina napravili.
Sareni Odgovori
Sta mislite da se Slobodan Ivosevic-Bobi stavi na mesto sekretara u najmanju ruku?
bolto24 Odgovori
treba im bazen,ne traže posao nego da se glupiraju...a najpametniji je onaj što reče da će pare ostati u mesnoj zajednici.
otto Odgovori
svaka cast............. :) :) :)
Rudolf Odgovori
Koliko god da su odvratni, lopovski i antidržavni nastrojeni lokalna naprednjačka deponija ima pozitivnih poteza kao što je ovaj.
Sareni Odgovori
Bobija za direktora!!!
Daco Odgovori
Dragi moji sugradjani da bi nesto u zivotu postojalo mora se drustvo izboriti i odrzavati.Vreme je bilo kako je bilo ali mi ostajemo .Da bi postojalo treba da se ulaze i vodi racuna .Prodali smo sve i cekamo .Od toga se dobije sta se dobije.Treba biti slozan i funkcionisati kao drusto i onda pricati.To je nasa slika .Netreba nikoga osudjivati osim sebe samih.Sta smo trazili to i dobili.Kada funcinisali kao drugi i to ce biti tako.Pogledajte bazen u Kljaicevu .....
Sajko Odgovori
Bobija za spasioca.
kojot Odgovori
Funkcionisanje tog bazena nece biti rentabilno. Samo tekuca odrzavanja nece biti moguca, doba komunizma i drustvene imovine su daleko iza nas. Nece biti na tom bazenu vise od 30-50 posetilaca u toku dana. Samo redare da plate nece biti dovoljno od prodatih ulaznica.
Xxx Odgovori
Svaka cast za otvaranje bazena.
Duka Odgovori
Bobija
Duka Odgovori
Bobija i Djonu za spasioce
Duka Odgovori
Djordje Trbovic - Djona je covek koji se bavio sportom i bio je veliki potencijal rukometnog kluba Radnicki Bajmok. Covek i sada prati sport i sportska zbivanja vise od mnogih , i iz tih razloga mislim da mu treba dati sansu u vodjenju bar nekog segmenta sporta u Bajmoku.
Mm Odgovori
Djonu za ptedsednika Mz
Saava Odgovori
Danas je bilo 70 kupača.
Da, da... Odgovori
Koji Milan Vukelić???
Žoci Odgovori
Danas ih je bilo 200.. Molim da prestanete da pljujete po ljudima koji su omogućili bazen...
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.