Komentara: 36
Pregleda: 12445

Azil za pse ponovo radi

04.09.2014. u 17:03h
Izvor: RTV Yueco
Gradski Azil za pse koji je do skoro bio zatvoren odlukom republičkog veterinarskog insepktora, sada se nalazi u mnogo boljem stanju, a nedavno je dobio i ponovnu dozvolu za rad, rečeno je povodom obilaska Azila od strane predstavnika lokalne samouprave.
Azil za pse ponovo radi

Sve što je trebalo da se ispuni po Zakonu je i urađeno. Azil ima veterinara, svi psi su uhranjeni, a lokalna samouprava je finansirala uređenje objekta, pre svega ograde, betonskih boksova, kao i zvučne izolacije. Iako je do sada uloženo oko 7 miliona dinara, za kompletno uređenje azila, potrebno je još ulaganja.

Azil trenutno ima 146 pasa, koji su podeljeni u nešto manje boksova, a uređen je i tzv. nečisti deo azila gde se nalaze opasni psi koji ne mogu biti udomljeni. Broj mesta je mali i u azilu se nadaju da će taj broj uskoro biti proširen. 98 odsto pasa u azilu je sterilisano, odnosno kastrirano, svi su vakcinisani protiv besnila i čipovani, a dva puta godišnje se radi čišćenje od parazita.

Azil za pse ponovo radi

Predstavnici lokalne samouprave obišli su azil i uverili se u njegovo stanje, koje je do pre samo nekoliko meseci bilo maltene nepodnošljivo za pse. Dobijena je dozvola za rad i u nečistom delu, a ono što je najbitnije svi psi su uhranjeni. Iako još ima da se ulaže u azil, ono što je bitno jeste da se krenulo u pozitivnom pravcu.

Sa uređenjem situacije u azilu otpočela i akcija udomljavanja pasa i u poslednjih nekoliko meseci udomljeno je 40 pasa. Na sajtu JKP Čistoća i zelenilo građani mogu da pogledaju pse, a udomljavanje je potpuno besplatno. Takođe se radi i program socijalizacije pasa i kao drugo što je potrebno da se uvede u Zakonske okvire. Građanin koji udomi psa, dobija vaksinisanog, čipovanog, sterilisanog i očišćenog psa od parazita.

Izvor: RTV Yueco
Obilazak azila za pse u Ganjo šoru Obilazak azila za pse u Ganjo šoru Obilazak azila za pse u Ganjo šoru Obilazak azila za pse u Ganjo šoru Obilazak azila za pse u Ganjo šoru Obilazak azila za pse u Ganjo šoru Obilazak azila za pse u Ganjo šoru Obilazak azila za pse u Ganjo šoru
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 9 godina i 7 meseci
Komentara: 36
Pregleda: 12445

Povezane vesti

Povezane teme

azil za pse

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.