Komentara: 7
Pregleda: 6415
Foto

"ATB Sever" zadovoljan minulom godinom

20.01.2016. u 13:54h
Izvor: Subotica.com
Posle dve decenije, kompanija „ATB Sever“ minulu godinu završila je pozitivno i to sa prometom koji prelazi 17 miliona evra. U novu godinu ulazi sa narudžbinama od deset miliona evra i planovima za osvajanje novih tržišta.
"ATB Sever" zadovoljan minulom godinom

Iako je prošlu godinu svuda obeležila teška i neizvesna poslovna atmosfera, subotička kompanija, deo velike „ATB“ porodice, koja se bavi proizvodnjom elektromotora, završila ju je veoma uspešno.

- Moramo biti zadovoljni, jer smo poređenja radi, 2014. imali promet od 13.5 miliona evra – istakao je direktor Milorad Vasić. - Izmirili smo sve obaveze prema dobavljačima, bankama i pozajmicama, koje smo imali u prethodnom periodu i uspeli da godinu za nama završimo u plusu. Možemo reći da je ovo za nas bila ključna godina, da imamo dugoročne planove do 2020. koje ćemo polako i sigurno realizovati.

Kompanija je bila izvozno orijentisana, čak 77.5 odsto ukupne proizvodnje izvezeno je u zemlje bivše Jugoslavije, Evropske unije i Rusku federaciju. Ostali deo bio je namenjen domaćem tržištu . Dominantan proizvod bio je elektromotor, a tu su i generatori i hidroelektrane i interkompanijski motori i komponente.

"ATB Sever" zadovoljan minulom godinom

- U ovu godinu smo ušli sa planom da ostvarimo promet od 22.1 milion evra, a već imamo narudžbe za deset miliona evra – naglasio je šef prodaje Mile Todorović. - Da bi to ostvarili moramo da osvajamo nova tržišta, kao što su Kazahstan, Tajland, Singapur... Posebno nam je interesantno tržište Južne Amerike i Kanade, a povećanje prometa očekujemo i na ruskom tržištu, planiramo da ga ostvarimo u visini od 3 miliona evra, što je za 1.2 miliona više nego prošle godine.

U kompaniji trenutno radi 423 radnika, odnosno 49 više nego 2014. godine. Najviše novih radnika su bravari i zavarivači, kao i mašinski i elektro inženjeri.

- I u ovoj godini planiramo zapošljavanje bar još 30 ljudi, a nastavićemo i dobru saradnju sa Fakultetom tehničkih nauka iz Novog Sada, zahvaljući kojoj je sedmoro studenata kod nas radilo master radove a troje i ostalo da radi – dodao je direktor Vasić. - Potpisan je ugovor o saradnji sa Osnovnom i srednjom školom “Žarko Zrenjanin” i od novembra učenici drugog i trećeg razreda srednje škole smera Elektro zavarivači dolaze po dva puta nedeljno na praktičnu nastavu. Možemo se pohvaliti i zapaženim rezultatima na Sajmu tehnike u Beogradu i sličnim manifestacijama u Hanoveru. Šangaju i Roterdamu.

Izvor: Subotica.com
Godišnja analiza rezultata fabrike "ATB Sever" Godišnja analiza rezultata fabrike "ATB Sever" Godišnja analiza rezultata fabrike "ATB Sever" Godišnja analiza rezultata fabrike "ATB Sever" Godišnja analiza rezultata fabrike "ATB Sever" Godišnja analiza rezultata fabrike "ATB Sever" Godišnja analiza rezultata fabrike "ATB Sever" Godišnja analiza rezultata fabrike "ATB Sever"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 godina i 2 meseca
Komentara: 7
Pregleda: 6415
Povezane teme

atb sever

fabrika sever

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.