Komentara: 31
Pregleda: 8387

Asfaltiranje Ferenci Ibolja i još 12 ulica u 2013. godini

02.04.2013. u 21:49h
Izvor: RTV Yueco
Ulica Ferenci Ibolje u ovoj godini konačno će dobiti asfalt, najavila je direktorka Direkcije za izgradnju grada Snežana Pejčić. Osim ove, u planu je asfaltiranje još 12 ulica širom grada, zatim rekonstrukcija nekoliko saobraćajnica, kao i dalje projektovanje asfaltiranja. U Direkciji za ovu godinu najavljuju i postavljanje autobuskih stajališta, ali i početak uvođenja video nadzora na saobraćajnicama.
Asfaltiranje Ferenci Ibolja i još 12 ulica u 2013. godini

Gostujući u sinoćnoj emisiji “Bez kravate” (YuEco TV) direktorka Javnog preduzeća “Direkcija za izgradnju grada” najavila je da je ove godine planirano asfaltiranje ulice Ferenci Ibolje u Malom Radanovcu, Martonoške u Radanovcu, zatim nastavak asfaltiranja ulice Proleterskih brigada na Zorci, a biće asfaltirane i ulice 4. jula na Paliću, Ante Parčetića u Kertvarošu, na potezu od Segedinskog puta do Tesline, 15. avgusta u MZ Peščara, Zmaj Jovina u Tavankutu. Biće nastavljena izgradnja ulice Baje Pivljanina u Bajmoku, zatim deo ulice 4. jula na Kelebiji, Štipska i Radanovačka u Radanovcu, zatim Moravska u Bačkim Vinogradima i ulica Guljaš Đule u Čantaviru. Na ovaj način biće smanjena kilometraža neasfaltiranih ulica u gradu, koja sada iznosi negde oko 230 kilometara, s tim da treba napomenuti da je u Subotici 750 kilometara saobraćajnica pokriveno asfaltom, dok oko 500 kilometara ima neki vid tvrde podloge.

Osim navedenih asfaltiranja, u planu je i rekonstrukcija Sterijne ulice, kao i nastavak projektovanja novih saobraćajnica, pored postojećih 60 projekata koji su spremni za finansiranje. Uporedo sa svim ovim radovima, počeće i aktivnosti na proširenju saobraćajnice od Aleksandrova do Palića, odnosno otvaranje takozvanih levih skretanja, na raskrsnicama ulica Kizur Ištvana, Bože Šarčevića i Ante Parčetića sa Segedinskim putem.

Što se radova na saobraćajnoj infrastrukturi tiče, u Direkciji najavljuju izgradnju desetak autobuskih stajališta na frekventnim mestima van centra, a izgledaće kao stajališta postavljena kod Bolnice. Takođe se najavljuje i početak sprovođenja projekta uvođenja video nadzora na nekoliko raskrsnica, ali i na pojedinim lokacijama u centru grada.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 2 nedelje
Komentara: 31
Pregleda: 8387

Povezana vest

Povezane zviždaljke

Povezane teme

Direkcija za izgradnju grada Subotice

Snežana Pejčić

Asfaltiranje ulica u Subotici

spisak ulica za asfaltiranje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.