Komentara: 20
Pregleda: 5709

Američki ambasador posetio Sinagogu

29.12.2017. u 11:17h
Izvor: RTV Yueco
Američki ambasador u Srbiji, Kajl Skat, boravio je juče u nezvaničnoj poseti Subotici. Tokom posete je obišao Sinagogu, istakavši da je Subotica jedan od najlepših gradova Srbije, a Sinagoga pravi biser našeg grada. Radovi u Sinagogi privode se kraju, a zvanično otvaranje trebalo bi da bude upriličeno u martu naredne godine.
Američki ambasador posetio Sinagogu

Ovo je treća poseta Kajla Skata, američkog ambasadora u Srbiji, subotičkoj Sinagogi, koji je rekao da je naš grad za njega jedan od najlepših gradova Srbije.

- Neverovatno je koliko toga se promenilo od kada sam prvi put došao ovde. Prvi put kada sam posetio Sinagogu, video sam kako je bilo nekada, a sada vidim ono što je zapravo bilo nekada i neverovatno je koliko se promenilo, ovo je pravi biser ovog grada, koji je važan za istoriju jevrejske zajednice na ovom području. Sjajno je što ovo vidim, da se ponovo rodio ovakav biser - istakao je Skat.

Američki ambasador posetio Sinagogu

Radovi u Sinagogi privode se kraju. Trenutno je u toku postavljanje ograda na stepenište koje vodi na galeriju i postavljanje vrata. Građevinski radovi na Sinagogi trebalo bi da budu završeni do kraja ove ili početkom naredne godine, a svečano otvaranje se očekuje tokom marta 2018. godine.

- Ovo je već njegova treća poseta i veoma sam zadovoljan što pokazuje interesovanje za Suboticu i subotičku Sinagogu, što je za nas posebna čast i zadovoljstvo, i to što sada možemo pokazati Sinagogu u ovom obliku. Pitanje svečanog otvaranja u građevinskom smislu, mislim da će Sinagoga biti završena do kraja ove ili nekoliko nedelja u 2018. godini, a nakon toga, zajedno sa Gradom treba da se dogovorimo kada će biti svečano otvaranje. Pretpostavljam da će to biti u prvoj polovini marta naredne godine - rekao je Robert Sabadoš, predsednik Saveza jevrejskih opština Srbije.

Američki ambasador posetio Sinagogu

Subotička Sinagoga sagrađena je 1902. godine, a poslednjih pet godina radi se na restauraciji ovog objekta.

Američki ambasador posetio Sinagogu

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 6 godina i 6 meseci
Komentara: 20
Pregleda: 5709

Povezana vest

Povezane teme

sinagoga

subotička sinagoga

američki ambasador

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.