Komentara: 49
Pregleda: 19296

Alkoholisana osoba napala medicinskog tehničara

26.03.2016. u 16:37h > 17:34
Izvor: Subotica.com
Danas nešto posle 13 časova dogodio se incident u Opštoj bolnici u kojem je jedan medicinski tehničar zadobio lakše telesne povrede od strane jednog lica u alkoholisanom stanju, nakon čega je morala intervenisati policija i zbog agresivnog ponašanja privela napadača.
Alkoholisana osoba napala medicinskog tehničara

Poslednji u nizu napada na medicinsko osoblje dogodio se danas u subotickoj Opštoj bolnici. Medicinskog tehničara Miroslava Mamulu na Odeljenju hitnog prijema napao je alkoholisani pacijent i to u trenutku dok mu je pružao pomoć.

Po rečima očevidaca incidenta, čim je uvek u bolnicu, pacijent se ponašao agresivno.

- Vikao je na sve redom i zahtevao da ga odmah pregledamo. Imali smo problem da ga prebacimo sa jednih nosila na druge - kaže još u šoku Mamulu.  - Počeo je da pada i kada sam pritrčao da mu pomognem svom snagom me je udario u grudi. Od udarca sam odleteo unazad.

Alkoholisana osoba napala medicinskog tehničara

Odmah je intervenisala policija, pokušala da ga smiri, ali je on i dalje vređao i vikao.

- Kolege su jedva uspele da mu daju lek protiv bolova, trebalo je da ide na rendgen, ali to nije bilo moguće izvesti - dodaje Mamula.  - Doktorica me je pregledala i ustanovljene su mi lakše telesne povrede koje se tretiraju kao povrede na radu. Sreća u nesreći je što sam tu bio ja, a ne neka od koleginica.

Alkoholisana osoba napala medicinskog tehničara

Zbog agresivnog ponašanja i napada na medicinskog radnika alkoholisanog pacijenata iz bolnice je odvela policija.

Kako nam je rekao dr Goran Babičković, načelnik Urgentnog odeljenja Opšte bolnice, ovakve neprijatnosti prema zaposlenima u bolnici, pogotovo terenskim radnicima‚HMP, nisu izolovan slučaj, ali isto tako ne može da razume takvo ponašanje jer oni su tu da pomognu u nevolji.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 2 dana
Komentara: 49
Pregleda: 19296
Povezane teme

bolnica

hitna pomoć

nasilništvo

hitan prijem

nasilničko ponašanje

hitna medicinska pomoć

bolnica subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.