Komentara: 7
Pregleda: 4170

Akcija JKP "Vodovod i kanalizacija": Aquarius - Vodonoša grada

11.05.2013. u 09:47h
Izvor: RTV Yueco
Posetom Prečistača učenika osnovne škole „Hunjadi Janoš“ iz Čantavira i „Đuro Salaj“ iz Subotice započeta je ovogodišnja akcija JKP „Vodovod i kanalizacija“ pod nazivom „Aquarius - Vodonoša grada“.
Akcija JKP "Vodovod i kanalizacija": Aquarius - Vodonoša grada

U programu svake godine učestvuju učenici sedmih razreda osnovnih škola, svaki put iz druge dve osnovne škole. Program čine i likovne i pesničke radionice koje se odvijaju u školi na temu vode kao izvora života  , a sa ciljem razvoja svesti i savesti o racionalnoj potrošnji vode. Projekat se završava kvizom „Voda, izvor života“ na Svetski dan zaštite životne sredine 5. juna.

Učenici sedmih razreda osnovnih škola „Hunjadi Janoš“ iz Čantavira i „Đuro Salaj“ iz Subotice danas su posetili Uređaj za prečišćavanje otpadnih voda. Tokom posete imali su priliku da od stručnjaka JKP „Vodovod i kanalizacija“ čuju i vide kako izgleda proces prečišćavanja otpadnih voda. Ova poseta deo je akcije pod nazivom „ Aquarius- Vodonoša grada“ koju „ Vodovod“ realzuje trinaest godina. Ovo je prvi put da su učenici imali priliku da obiđu Uređaj za prečišćavanje otpadnih voda i na licu mesta se upoznaju sa procesom prečišćavanja otpadnih voda.

Trinaestu godinu zaredom JKP „Vodovo i kanalizacija“ sprovodi akciju „Aquarius- Vodonoša grada“ koja ima za cilj da kod dece razvije svest o racionalnoj potrošnji vode. U akciji svake godine učestvuju učenici sedmih razreda iz druge dve škole. Program se odvija od 10.maja do 5.juna, a tokom tog perioda učenici u svojim školama crtaju i pišu pesme i literarne radove na temu vode kao izvora života. U okviru programa deca obilaze i objekte i postrojenja JKP „Vodovod i kanalizacija“ gde se upoznaju sa procesom proizvodnje i distribucije pitke vode, kao i odvođenja otpadnih voda.

Akcija „Aquarius- Vodonoša grada“ JKP „Vodovod i kanalizacija“ Subotica trajaće do 5. juna. Završetak je planiran na Svetski dan ekologije kada će biti organizovan kviz na temu: Voda-izvor života. Svoje znanje o vodi učenici dve subotičke osnovne škole će tom prilikom pokazati u Amfiteatru Otvorenog univerziteta.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 10 meseci
Komentara: 7
Pregleda: 4170

Povezana vest

Povezane teme

jkp vodovod i kanalizacija

javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija

prečistač

prečistač otpadnih voda

otpadne vode

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.