• Pregleda: 3537

Akcija JKP "Vodovod i kanalizacija": Aquarius - Vodonoša grada

Posetom Prečistača učenika osnovne škole „Hunjadi Janoš“ iz Čantavira i „Đuro Salaj“ iz Subotice započeta je ovogodišnja akcija JKP „Vodovod i kanalizacija“ pod nazivom „Aquarius - Vodonoša grada“.
Akcija JKP "Vodovod i kanalizacija": Aquarius - Vodonoša grada

U programu svake godine učestvuju učenici sedmih razreda osnovnih škola, svaki put iz druge dve osnovne škole. Program čine i likovne i pesničke radionice koje se odvijaju u školi na temu vode kao izvora života  , a sa ciljem razvoja svesti i savesti o racionalnoj potrošnji vode. Projekat se završava kvizom „Voda, izvor života“ na Svetski dan zaštite životne sredine 5. juna.

Učenici sedmih razreda osnovnih škola „Hunjadi Janoš“ iz Čantavira i „Đuro Salaj“ iz Subotice danas su posetili Uređaj za prečišćavanje otpadnih voda. Tokom posete imali su priliku da od stručnjaka JKP „Vodovod i kanalizacija“ čuju i vide kako izgleda proces prečišćavanja otpadnih voda. Ova poseta deo je akcije pod nazivom „ Aquarius- Vodonoša grada“ koju „ Vodovod“ realzuje trinaest godina. Ovo je prvi put da su učenici imali priliku da obiđu Uređaj za prečišćavanje otpadnih voda i na licu mesta se upoznaju sa procesom prečišćavanja otpadnih voda.

Trinaestu godinu zaredom JKP „Vodovo i kanalizacija“ sprovodi akciju „Aquarius- Vodonoša grada“ koja ima za cilj da kod dece razvije svest o racionalnoj potrošnji vode. U akciji svake godine učestvuju učenici sedmih razreda iz druge dve škole. Program se odvija od 10.maja do 5.juna, a tokom tog perioda učenici u svojim školama crtaju i pišu pesme i literarne radove na temu vode kao izvora života. U okviru programa deca obilaze i objekte i postrojenja JKP „Vodovod i kanalizacija“ gde se upoznaju sa procesom proizvodnje i distribucije pitke vode, kao i odvođenja otpadnih voda.

Akcija „Aquarius- Vodonoša grada“ JKP „Vodovod i kanalizacija“ Subotica trajaće do 5. juna. Završetak je planiran na Svetski dan ekologije kada će biti organizovan kviz na temu: Voda-izvor života. Svoje znanje o vodi učenici dve subotičke osnovne škole će tom prilikom pokazati u Amfiteatru Otvorenog univerziteta.

Izvor: RTV Yueco / Autor: Jasmina Peić

povezane teme

7
Mauzer Odgovori
Sve je to lepo i korisno,al od kojih strucnjaka iz vodovoda mogu nesto pametno da nauce.Takvi strucnjaci su na milione evra projebali na nesto sto ni sad nefukcionise onako kako treba,i dalje se zaduzuju pa ih sad uce kako ce ta i njihova deca da vracaju dugove sto su oni napravili kao veliki strucnjaci
mali Odgovori
kradem dakle postojim jel to pise iznad ulaza?
Mike Odgovori
Mauzer, što si toliko iskompleksiran? Idi pa se leči od te bolesti. U stvari, možda i nisi iskompleksiran, nego da.......pretpostavljam da si ti veliki stručnjak i da su za tebe svi amateri. To je to verovatno i stvarno je lepo ako je tako. Blago Subotici kada se pojavljuju ovakvi kao ti. Prijavi se u JKP ViK pa im pomozi, pretpostavljam da će te rado zaposliti da im rešiš sve što im nije jasno.
S2 Odgovori
Mike, bolje da se Mauzer ne prijavljuje, jer prvo mora da savlada pravopis, a za prečistač mora još dosta toga da nauči. Pravilno je: ne funkcioniše. Usput, dobro bi bilo da nam pomenuti stručnjak objasni kako je došao do zaključka da nešto, o čemu pojma nema, ne funkcioniše.
Mauzer Odgovori
Nisam strucnjak ali tu ni netreba biti strucnjak da vidis da sve ide naopako pogotovo u javnim preduzecima,gde nema sposobmoh samo politicki podobni
zeleni Odgovori
Ajoj Mauzer, cuti bolje, pa ti ni minimalnu osnovu pravopisa ne poznajes :)
Mauzer Odgovori
Dali imam pojma o pravopisu ili ne to vas nije briga,imenom i prezimenom predstavite te strucnjake vodovoda pa da vidimo ko su ti takozvani strucnjaci sto o nasem trosku idu na razne seminare uzivaju u Nemackoj,digli su cenu vode pre godinu dana dok skupstina grada nije radila tj raspustena zbog izbora,uveli pogonsku spremu na racun,voda najskuplja u Srbiji i naj losija,pa zar vi mislite da ovaj napaceni narod zaboravlja vasa velika dela,i vodovod i cistoca su gori nego harac za vreme Turaka,oni su zlatni bili naspram vas
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.