• Pregleda: 2100

Završena akcija "Aquarius - Vodonoša grada"

Početkom maja počela je trinaesta po redu akcija JKP “Vodovod i kanalizacija” pod nazivom “Aquarius- Vodonoša grada“. Projekat je završen danas kvizom „Voda, izvor života“ na Svetski dan zaštite životne sredine, kada su učenici osnovnih škola „Hunjadi Janoš“ iz Čantavira i „Đuro Salaj“ iz Subotice pokazali svoje znanje o vodi. Cilj akcije „Aquarius- Vodonoša grada“ je da kod dece razvije svest o racionalnoj potrošnji vode.
Završena akcija "Aquarius - Vodonoša grada"

U programu“Aquarius- Vodonoša grada“ svake godine učestvuju učenici sedmih razreda osnovnih škola, svaki put iz druge dve osnovne škole. Program čine i likovne i pesničke radionice koje se odvijaju u školi na temu vode kao izvora života, a sa ciljem razvoja svesti i savesti o racionalnoj potrošnji vode. Projekat se završava kvizom „Voda, izvor života“ na Svetski dan zaštite životne sredine 5. juna u Amfiteateu Otvorenog univerziteta. Ove godine u projektu su učestvovali učenici sedmih razreda osnovnih škola „Hunjadi Janoš“ iz Čantavira i „Đuro Salaj“ iz Subotice.

Na početku ovogodišnjeg projekta “Aquarius” učenici osnovnih škola su imali priliku da prvi put posete Uređaj za prečistavanje otpadnih voda i da od stručnjaka JKP „Vodovod i kanalizacija“ čuju i vide kako izgleda proces prečišćavanja otpadnih voda. Osim posete Prečistaču, učenici su izrađivali likovne i literarne radove na temu vode kao izvora života. Đaci su pokazali interesovanje za ovu akciju Vodovoda.

Pobednici kviza “Voda, izvor života” su obe škole, pošto je rezultat bio izjednačen 8:8. Kao nagradu za učesšće u kvizu svi učenici dobili su mp3 slušalice za računare, dok su obe škole dobile simboličnu novčanu donaciju od „Vodovoda“. Najbolji literarni rad napisala je Anita Bičkei, učenica OŠ „Đuro Salaj“, a najbolji likovni rad nacrtala je Timea Gabor iz OŠ „Hunjadi Janoš“ iz Čantavira. Obe učenice dobile su kao nagradu mp4 plejer.

Izvor: RTV Yueco / Autor: Jasmina Peić

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.