Komentara: 20
Pregleda: 6035

A šta ćemo sa Zelenom fontanom?

25.06.2013. u 18:40h
Izvor: SuMedija
O sudbini Zelene fontane konkretnih odluka još nema, i pored toga što je lokalna vlast obezbedila sredstva od 110.000 miliona dinara za njenu sanaciju za 2013. i 2014. godinu.
A šta ćemo sa Zelenom fontanom?

Ono što je izvesno jeste da za keramičku fontanu kakva je sada, Fabrika „Žolnai" ne nudi rešenje za njeno održavanje u zimskom periodu, slama i daske pokazali su se nedovoljnim, a podizanje „kupole" je praktično neizvodljivo zbog njenog gabarita. To znači da bi „nova stara" fontana jednako brzo propala.

Druga varijanta je da se podigne fontana sličnog izgleda ali od zelenog granita, a treća da bude parterna u kom slučaju bi se mogla lako isključiti za održavanje nekih skupova, kao i zimi pa tako održavanje ne bi stajalo ni dinara. U tom slučaju, Trg bi se uredio u oazu zelenila, sa klupama a bilo bi i mesta sa vodenim površinama.

Izvor: SuMedija
Postavljeno pre 10 godina i 9 meseci
Komentara: 20
Pregleda: 6035

Povezana vest

Povezane teme

zelena fontana subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.