Komentara: 4
Pregleda: 2437

31% žena uradilo mamografiju

03.07.2014. u 17:23h
Izvor: RTV Yueco
Odziv na mamografiju je tokom juna pao na 31 odsto. Od ukupnog broja pozvanih žena, čak 56 odsto odbilo je uradi skrining na rano otkrivanje raka dojke.
31% žena uradilo mamografiju

Lekari kažu da ovaj podatak zabrinjava, jer je rak dojke najčešći zloćudni tumor kod žena, a mamografija metoda koja omogućava uočavanje promena, koje nije moguće otkriti drugim vrstama pregleda.

Dok neke naše sugrađanke smatraju da je značaj mamografije izuzetan, jer su i same bile u prilici da otkriju promene na dojci, druge ne veruju ovakvoj metodi.

Tokom juna na mamografiju je pozvana 831 žena. Prema kriterijumima Programa za arno otkrivanje karcinoma dojke isključeno je 56 žena.

Na mamografiju se trenutno pozivaju žene rođene 1959. godine. Lekari upozoravaju da je rak dojke najčešći zloćudni tumor u ženskoj populaciji.

31% žena uradilo mamografiju

Rana dijagnoza bolesti omogućava izlečenje, očuvanje kvaliteta i dužine života. Zbog godišnjih odmora, tokom jula neće biti zakazivanja. Prvi pregledi biće zakazani za avgust.

Izvor: RTV Yueco
31% žena uradilo mamografiju 31% žena uradilo mamografiju 31% žena uradilo mamografiju 31% žena uradilo mamografiju 31% žena uradilo mamografiju 31% žena uradilo mamografiju 31% žena uradilo mamografiju 31% žena uradilo mamografiju
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 9 godina i 9 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 2437

Povezana vest

Povezane teme

mamograf

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.