Komentara: 0
Pregleda: 2503

20 novih antidekubitalnih dušeka u "Kolevki"

03.07.2012. u 19:02h
Izvor: RTV Yueco
U dom za decu ometenu u razvoju “Kolevka” danas je stiglo 20 antidekubitalnih dušeka za koje je sredstva obezbedio Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju. Madraci su namenjeni deci, korisnicima usluga “Kolevke” koji su nepokretni.
20 novih antidekubitalnih dušeka u "Kolevki"

Pre mesec dana je potpisan ugovor između Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju i Doma za decu ometenu u razvoju “Kolevka” o nabavci 20 antidekubitalnih dušeka.

Novac za nabavku madraca je obezbeđen iz budžetskih rezervi Pokrajinske vlade u iznosu od 432.000,00 dinara. Pokrajinski sekretar za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju dr Atila Čengeri je danas uručio madrace direktorki “Kolevke”. Korišćenjem ovih madraca izbegava se stvaranje bolnih rana kod dece koja su vezana za krevet.

Dom za decu ometenu u razvoju “Kolevka” je pored sredstava za nabavku dušeka, od Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo dobio tokom maja 270.000,00 dinara za kupovinu didaktičkog materijala, koji deca već koriste. “Kolevka” je započela termoizolaciju prizemnog dela objekta pre mesec dana, a za tu namenu je iz Republičkog Ministarstva za rad i socijalnu politiku odobreno tri miliona dinara. Predviđeno je da ovi radovi budu završeni do kraja jula.

Takođe, uložena su sredstva i u renoviranje doma u ukupnoj vrednosti od 850.000,00 dinara, a uskoro se očekuju i sredstva za realizaciju projekta korišćenja geotermalne energije. 

Realizacijom projekta korišćenja geotermalne energije “Kolevka” će rešiti grejanje objekta, čime se očekuje ušteda i do 800.000,00 dinara po grejnoj sezoni. Fond za zašititu životne sredine je obezbedio za realizaciju projekta 5.900,000,00 dinara, a “Kolevka” 1.400.000,00 dinara.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 9 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2503
Povezane teme

kolevka

dom za decu ometenu u razvoju kolevka

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.