Komentara: 0
Pregleda: 580

Promocija filma "Slamarke: Veza izmed nasliđa, identiteta i održivosti"

11. jul 2023. u 19:00 časova
Bunjevačka matica

U prostorijama Bunjevačke matice (Korzo 8), 11. jula (utorak) biće održana promocija filma "Slamarke: Veza izmed nasliđa, identiteta i održivosti". Autorka filma je Sandra Iršević, a pridstavljene su slamarke koje divane o istoriji i tradiciji slamarstva na ovim prostorima. Slamarstvo je umitnost izrade slika, reljefa, skulptura i predmeta od slame, koja se niguje na severu Bačke već vikovima.

Slamarstvo  je zdravo više od pukog pletenja  predmeta od slame. To je izvor priča, simbol zajedništva i kustos nasliđa koji se proteže kroz generacije. Sa svojom složenom mrežom niti, slamarka stvara ne samo predmete, već i veze koje čuvajetradiciju i identitet

Slamarstvo je više od zanata izrade predmeta i slika. To je način života koji slavi nasliđe, podržava identitet i promoviše održivost. Slamarka je više od umitnice. Ona je čuvar tradicije, most izmed prošlosti i budućnosti, i inspiracija za sve nas da nigujemo svoje nasliđe i identitet, čineć naš svit održivijim.

Promocija filma "Slamarke: Veza izmed nasliđa, identiteta i održivosti"

Povezana vest

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.